Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

26 de nov. 2013

Via del Llons, 120m V+A2 (Montroig)

**


Escalem aquesta bona ruta de la Pala alta, que tan bé t'escalfa ara quan l'hivern mossega. Aquest dia el vent queda lluny i s'hi està de perles. Adjuntem topo de l'oberturista amb actualitzat el material que hi hem trobat. Molt bona ruta en el seu estil combinat de lliure tranquil i artifo divertit on no cal clavar si no fem la variant de sortida d'A2+. Amb l'al.licient de ser una via ben poc equipada on les flotants queden tan a gust. Entrem per una variant directa maca a la vertical del diedre inicial.




Menció especial pels dos trams d'artifo, sobretot el segon, ben penjat sobre el buit. És això que té el Montroig, vies sovint curtes però intenses, sensacions de petit petit ...bigwall. La roca bona en conjunt i també a parar compte a trams. Molt particular tota ella.

De material, passarem amb tascons, aliens i friends fins al C3, repetint el 2 i 3. Opcional, repetir del 0.5 a l'1.No dúiem claus ni martell ni fan falta. Hem sortit per la feixa, el final original. Potser la variant demanar clavar.




El tram d'A1 del tercer llarg el provem i batallem en lliure i no encadenem, només 6a+?? buf buf! Igualmet, són graus colladets, dels d'abans, dels que són?¿... clàssics.






Moltbonaescaladacombinadafetaidesfetambl'edu, .. fins a l'hora màgica del Montroig. On tot s'atura. On la posta de sol fa treure els colors.

6 comentaris:

salte ha dit...

iep.. la ressenya que has penjat és la que està publicada al meu blog... ja m'assembla bé que la publiquis... però no sé si encerta gaire el traçat que segeuix...potser caldria una modificació.... ROGER

jordimarmo ha dit...

Epa Edu, aquesta un tio com tu no se la podia perdre,jejejeje. El tram dur del tercer llarg el vaig obrir fent algun pas de pedal(estava trencadot), i despres penjat d'un seguro de mes amunt ho vai fer en lliure i em va semblar 6a+...pero com be dius els graus d'aquella epoca (1990)eren durillus...suposo que deu de ser mes aviat 6b...pero jo desde llavors no he repetit mes la via, de fet kuan varem obrir la sortida directa, varem entrar a peu per la feixa superior...on si cal clavar...Apa Montroig on fire!!!

Mingo ha dit...

Felicitats

edunz ha dit...

epa roger, doncs queda dit. Teu pot ser és la composició de la topo marmo + foto? el traçat ja està bé. A mi m'agrada actualitzar material i comentar graus sobre la topo original, així un troçet d'història de la via també es recull. i per respecte al qui ha fet la topo i més quan és l'oberturista.

marmo! wapix classic rut! això del 6a+.. ja m'ho havia imaginat així! la conya és que venint de baix i passat el clau has de blocar per col.locar/encertar un C3 i després amunt i encara de piles.. brrrr, durillu! ..autoasseguran-te. Molt bonica, bona vista per trobar línies així en un pany tan poc definit, a priori. Roca del tot original. Al Montroig n'és ple de vies així de bones per fer..

mingo, segur que ja la tens al sac! amb els flotants d'ara es torna tot ben fàcil. Boníssima escola la dels escaladors de ponent..

salte ha dit...

Iep... vaig afegir l'ultim llarg en blau... però me penso que la "S" dibuixada enlloc d'anar a un costat va cap a l'altre..... no hi ha confusío per on va la via, es veu clarament quan hi ets davant... però en deu voltar alguna altra per internet que deu estar correcte

edunz ha dit...

Merci Roger, potser si que l'últim arrenca vertical i a dretes, però no importa que un cop allà els ponts de roca i els forats et marquen el camí ben clar. No el vam escalar que no portàvem claus i tampoc sabíem si feien falta per aquest últim llarg però un cop allà ens va quedar clar que si que eren necessaris!