Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 de gen. 2014

Un zoo a Canalda!!

*

es pretén muntar un zoo a Canalda!!??? en fi. Les gàbies que tan malament trenquen l'horitzó de les codineres d'Odèn, es fan grans, volen més, arramblen la resta. L'espai és un, quanta mancança farà falta per adonar-se'n? d'un territori venut a pedaços.

 
Bella i fràgil, la Roca de Canalda que reserva tanta essència d'aventura i salvatgia, va sent envaïda per, en tot cas, els deliris d'uns temps que corren. Quina pedagogia hi ha amb veure animals sense llibertat? l'aparenantge de valors no pot anar lligat a la pèrdua dels més bàsics. Somins de fantàsies infantils fets a mida de la punta del nas o del forat del melic com a centre del món, que són malson per altres. Uns Prepirineus desproveïts dels valors propis, fins i tot els hi roben el nom.

Emmig de tan desori, no em queda clar qui va més borratxo de tanta ànsia, per fer seu allò que és de tots. Però mentrestant, allò que fou, deixar de ser. Potser és l'hora del que hauria de ser i ja anem tard. L'hort de ca la Rita, ja es va perdre massa ràpid.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Foc a la barraca!

edunz ha dit...

canalda, sola, no hi ha qui la defensi