Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 de març 2014

Jovencitas viciosas, 180m 6b+ (Roca de Migjorn, Rúbies)

**


Molt bona via de traçat directa i sense penediments de la verticualitat, viciosa des de bon començament, a tracte d'assumir la roca trencada del primer llarg, alguna part del segon i del darrer llarg. Però bona part del segon llarg i el boníssim tercer llargs ens faran oblidar aquest detall. 




 


Aquesta és una línia ullada de fa temps, i que van passar-hi. Però de tan bona manera, que ja no fa gens res. Equipada al just, ens tocarà escalar en tots els graus fins i tot al pas rabiós de 6b+ on un peu a dretes marca la diferència. Un bon 6a obligat fins i tot sobre l'estrep si és el cas. 

De material, destacar que tenir microfriends tipus aliens negres - blaus va de luxe.

Recomanació important, no anar cordades de tres que encara queda molt per sanejar. Sobretot al darrer llarg, i tams del primer i segon.





La via trepitja en el primer llarg i part del segon un antic projecte que només li queda un llarg per acabar-se de l'Alex Moles i el Ramón Maeso, que alhora planta una reunió (espit i pont de roca) al camí de la Drapaires. Tot un embut que ja avisa que aquí només hi un pas bo per passar a la part de dalt!




Felicitats als oberturistes. Per resseguir una línia i fer-ho tan netament. Tan fàcil d'entreveure amb les llums de la tarda, on les ombres delaten tots els relleus amagats del sol del migdia. Felicitats per l'estil, i la proposta valenta que no exclusiva d'una roca que es manté al marge de la domesticada paret del Peladet.


 

moltbonaescaladad'aventuramoltbenfetaidesfetamblaMireiaielSamu,...amblaballarucaencaralcosdefelicitatsialegries