Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de juny 2014

a la Discovery de la Roca del Pessó (Collegats)

**

Aquesta és una perla de via, tranquil.la pel que fa a dificultat però amb aquell estil "reminià" on la lògica del traçat impera i queda molt ben assegurada allà on toca. Alguns li adscriuen el punt d'expo, concepte emmotllable fins a l'infinit. Als trams fàcils directament no trobarem emplaçaments fixes o són tan escadussers que fàcilment ens els saltarem, però amb certa habilitat i un semàfor d'aliens més els càmalots del .5, .75 i 1 anirem molt bé! I així assaborim una mica l'escalada neta sobre la roca de la molt bona de Collegats amb panys sencers de conglomerat jove i abrasiu que s'agafa de perles. Tècnicament per l'estil de la veïna i bonica i molt més equipada Últim buril.

Bona topo d'en Jover
 
Els dos primers llargs es poden enllaçar molt bé. El dos després del bosc també els hem enllaçat i hem arribat justos (corda 55-60m) a l'R. Els dos últims també els enllaçarem normalment De material, combina ponts de roca amb cordinos vells, espits de xapa petita i integrada al paisatge i espits amb xapa nova. Ho reforçarem amb els flotants comentats més amunt. A l'itinerari li passa ben aprop un projecte/via (?) a l'esquerra (R2), la Kollegats (R3) i la Els intocables de Bellmunt (R4).

Ara que el sol va tan alt, a tenir en compte que no tindrem ombra fins la tarda. Avançat l'estiu, l'ombra ja entra a mig matí... com les tempestes del lloc!

 
parets ací i allà que esperen el seu torn...



Moltbonaescaladamoltbenfetaidesfetambl'Isa, i una remullada que just ens pentina la cara quan ja sortíem!

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Fa temps que la vam fer i no recordo passar por per les assegurances. Clar que avui dia la gent estem malacostumats i esperem un parabolt a tocar. No la recordo com a molt maca, si que la part de dalt tenia trams bonics, però no em facis cas que em vaig fent gran i a vegades costa recordar. El que si recordo és la tormenta que ens va caure mentre baixàvem per la ferrata. Felicitats per l'activitat.

edunz ha dit...

merci Mingo! una mica d'essència sempre destaca enmig dels temps que corren! .. les darreres aportacions a la mateixa roca ja apunten totes en la mateixa direcció, i les aventures de lògica aplastant semblen relegades a la por i a l'exposició.. la tanger i els seus bolts afegits, i les línies noves a banda i banda.. per tot. Potser fa temps tan valor afegit no destacava!
a banda de lo entrenyable de'n remi i les seves bones vies que sempre predisposa