Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de gen. 2015

El Regne del Camalot, 140m 6b+ (Busa sud)

**


Escalem aquesta bona via de la muralla sud amb tots els ingredients del segell Armand-Pelut, resultat de l'exquisita collita que van deixar en les seves visites de llavors a la muralla. Graus collats i equipament el just. Roca en conjunt bona excepte sobretot el final de l'espectacular fissura del tercer llarg i un tramet ben protegit del primer. 



Al fons, l'espectacular sostre de la Costo de Agosto, a la que se li ha reposat el primer clau de la via que faltava i va la mar de bé


Atenció que manca el primer clau del primer llarg, que es pot substituir amb un alien verd. Fem alguns apunts més a la topo del que ens ha semblat a nosaltres. Doblar el 4 no ens anirà malament en aquest tercer llarg, fins i tot tres tresos els faríem servir! però això ja forma part de l'habitual compromís entre tirades i lo forts que anem.





A tenir en compte que o ens hi posem realment aviat, o el plec de la fissura del tercer llarg ens donarà ombra a partir de finals del matí... evitar els dies més freds de l'any! (a nosaltres l'airet ens deixa prou "pajaritos")

El grau obligat deu rondar el 6a/6a+, i la travessa cotada d'A2 és un bonic passatge i ben aeri, que queda ben protegit amb un càmalot 0.75 o alien vermell, i un C2, per arribar amb comoditat al xapatge del bolt (si ens guardem un C3 per reforçar el pont de roca d'abans de la travessa anirem millor). 

Ull també amb el primer xapatge de la via però contra-pronòstic apareix un bon forat que facilitar l'arribada amb més tranquil.litat al bolt.





Bona i contundent escalada, ... amb passatges ben espectaculars i un itinerari un pèl rebuscat per torbar un pas sinuós per la paret.
  



EscaladamoltbenfetaidesfetamblaTxellielJordi, .. sol que cau a plom malgrat no aixeca gaire el nas de l'horitzó..

2 comentaris:

paca ha dit...

mes aviat segell Ballart,en Pelut n`hi un metre en lliure....

edunz ha dit...

si si... cadascú un crac en seu estil d'escalada!