Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 de gen. 2015

Via de'n Kiko, V 95m i a la Shangri lá (la presó, Busa)

**


Escalem aquesta lògica via que ressegueix una evident xemeneia - diedre obert fins al capdamunt. La via va paral.lela a la bonica Shangri lá, de fet és anterior i comparteix el tram final. A l'enllaç de la Shangri lá hi ha la topo de les dues. 

De material passarem amb friends del C1 al 3, i l'alien blau i groc, i bagues sabineres! Aquest material ens anirà la mar de bé si volem completar la visita escalant la Shangri lá aprofitant els ràpels de la paret.

Bona via en el seu estil, on només el segon llarg força herbós la desmereix una mica. Enllacem sense masses problemes els dos últims llargs. Roca des de molt bona en general, a no tan a trams. Equipada per posar-ho fàcil als trams més compromesos. Ull, graus clàssics..








De forma ràpida aprofitem i escalem la Shangri lá en dos únics llargs des de la feixa, sortint bones i llargues tirades gaudint de l'excel.lent rocam d'aquesta perla de via. La doble corda i saltar-nos alguns dels abundants bolts ens evitarà el fregament.

Un cop al capdamunt, és millor anar a buscar un ràpel a una alzina 2m a l'esquerra dels espits amb anelles, fins a la segona R (des de la feixa) de la Shangri lá (bolts amb anelles), i d'aquí a la feixa (ull! 45 i 50m). La de'n Niko també és rapleable (espits amb anelles - sabina amb anella - espits amb anelles) però és millor opció la primera.

La visita busenca també es completa amb l'impuls a un nou projecte a la muralla sud, ... que portarà feina. I els forts Verneda Klimb que enllesteixen el seu esperó Beberly Hills, per treure's el barret altre cop, estilàs!





EscaladesmoltbenfetesidesfetesambenRicardienLleïr.. que s'estrena amb això de la via llarga!