Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de des. 2015

tast al Nérassol...

**


Apurem les condicions de sol i ara ja massa calor per dibuixar-nos a la fantàstica pala sud del Nérassol, que sembla ben bé feta a mida per ser esquiada a l'ample, i que està com un matonet. 

Escurcem la circular enfilant directes des de la primer represa (cota 2.067m) per una pala acanalada ben estètica i una mica tècnica que ens deixa a l'aresta cimera, al coll de la punta 2.285m del plànol. Alternativa circular més directa i ben maca per fer cim. I ens assegurem la neu, que un cop al cim trobem el llom nord que ve del coll de Siscar està ben pelat.



A la pala acanalada purga inclosa..

Condicions de neu ben justes, amb mitja hora de porteig fins a trobar neu a la vall de Siscar. Per la banda E la neu encara acaba abans i ens descalcem a la cota 1.800m..la baixada resseguint el tub és ben ràpida però. 





Neus primaveres i "pols" a les obagues molt pesades, les hores de tº altes comencen a pesar. Trenquem "pans" a les est en alçada (a sobre), veiem activitat d'allaus de fons, i ens coincideix l'ascens per la pala acanalada amb la caiguda d'una purga (paquet de neu que es desprèn de la roca calenta) que agafa la nostra trajectòria.. arrebossada sense més inclosa. És un dia de parar compte, i els butlletins a aquesta banda ja han pujat a 2 a cotes altes per risc d'allaus de neu humida. Ull amb pendents forts i on tinguem el sòl amb poc gruix o amb acumulacions grumoses. Molt desgel a cotes baixes, amb els rius sorollosos com correspondria a la primavera. Alguna planta en alçada florint!











 Magnètic, el corredor NO del Puigpderós de Lanós... s'emporta la mirada..




BenbonicaesquiadambelSamu (19D).. d'aquest balcó natural que fa de talaia de tot el que l'envolta, que no és poc! ..noves idees que ja bullen