Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 d’oct. 2007

Le Patron Bunny, 200m MD+ Ae (Canalda, Solsonès)


Fem la primera repetició d'aquesta via que en LLuís va dedicar a en Bunny, enamorat de Canalda i de tants llocs de Catalunya i Espanya. Aprofitem l'escalada per alliberar l'L4 quedant en 6b+. Via canaldera amb tots els ingredients on caldrà donar el 'callo', amb una inèdita escalada en placa al quart llarg. L'entrada de la via ha quedat expo igual que el pas d'artifo del darrer llarg on ens costarà arribar al parabolt. La roca en general és molt bona excepte trams puntuals i l'L3. La ressenya és molt acurada i ens permetrà trobar l'itinerari tot i que sovint costi veure les assegurances. A més dels tascons, jo recomanaria algun friend mitjà i algun alien per tenir més recursos.

Activitat realitzada el 12/09/07 amb Lluís Parcerissa



Topo i vistes de Canalda i, a sobre a l'esquerra, la paret del Llop Blanc (Foto:EduPlana)

Altres vies fetes a Canalda són (de menys a més dificultat i compromís):
Via de la Rita (170m 6a+ o V+/Ae), de dificultat moderada i ben assegurada als passos claus tot i que va bé portar els aliens i algun friend mitjà per evitar algun 'aleje'.
Fills del Vent (210m 6a+), ideal per iniciar-se al tipus d'escalada a la paret (veure post sobre el reequipament)
La Pota Boja (150m V/V+), sortint per l'últim llarg de la Si tens set i no tens vuit (6a expo), via de tall clàssic on haurem de portar tascons i friends fins al 2.
Raspinell (160m 6b o V+/Ae), itinerari de tall clàssic però ben equipat on els aliens ens poden ser útils per reforçar algun pas.
Directa Estel (100m, 6a+ o V+/Ae), de les més recomandes tot i que hi ha 'tirades' entre assegurances amb caiugdes 'rapiseres'.
Dimensió Aproximada (200m, 6a i A2e), excel.lent itinerari agoserat, ben equipat i menys exposada que moltes de les anomenades fins ara. Dificultat mantinguda.


Escalant la via Dimensió Aproximada (Foto:RaquelAlcaide i EduPlana)


Escalant l'últim llarg de la via Raspinell (Foto:XescoMas)