Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 de jul. 2008

Topo de la Civis-Genís 150m D (Dent dels Cabirols, Pedraforca)


La cara N del Pedraforca, amb la Dent dels Cabirols a l'esquerra, el diedre del Gat, la paret del Calderer on hi ha les vies més continues i el cim del Pollegó superior més a la dreta (Foto:EduPlana)

Adjunto topo actualitzada d'aquesta bonica, senzilla i elegant via de la Dent dels Cabirols. La repetim pràcticament el mateix dia del 40è aniversari de la seva obertura. Roca molt bona en general (les repeticions fan la seva feina) i no tant polida com la de la veïna via del Guarda, de traçat també lògic i directa però més exigent.


Topo i aproximació (Foto:XescoMas)

No vam fer-ho però possibilitat d'enllaçar l'L2 i l'L3 sense massa dificultat. L'itinerari és lògic i fàcil de seguir, sempre pel terreny més fàcil. L'únic punt on dóna peu a encigalar-se és a l'L2 en cas que continuem amunt per la fissura passat el primer desplom (trobem un pont de roca). Cal flanquejar a l'esquerra a la caça d'un espit per entrar a una xemenia a l'esquerra, que després encara superarem sortint a l'esperó també a l'esquerra. En definitiva, un llarg preciós i ben aeri. Com la via mateixa.


Inici de l'L2 i escalant l'L3 (Foto:XM)


Escalant el curt tercer llarg, que pot enllaçar-se amb el segon (Foto:EP)


Inici i final del penúltim llarg (Foto:XM i EP)


Escalant l'últim llarg (Foto:XM i EP)


Inici i final del segon ràpel (Foto:XM i EP)


...nuvolades del capvespres.... (Foto:EP)

Activitat molt ben feta i desfeta amb en XescoMas el 5/07/08

13 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Edu, és el 40è !

T'ho dic perquè jo la vaig fer pel 20è, i ja fa 20 anys d'això !

Gatsaule ha dit...

Per cert, molt bona la ressenya, com totes les teves !

edunz ha dit...

ostres Joan, corretgit! merci
i quins mestres!

Mingo ha dit...

Felicitats. Les fotos i la ressenya molt guapes. La via del guarda està molt sobada? jo tenia intenció d'anar-hi.

Birdio ha dit...

El veure post del Pedra he entrat i la sorpresa era veure la mateixa foto que he penjat jo al meu blog
(http://www.lacoctelera.com/birdio/post/2008/07/08/pedraforca-ii-cinglera-l-infant) amb el mateix nuvol (més tard es va tornar amb enclusa amb llams nocturns)

Despres he vist la nota del Gatsaule dient que ell l'ha fet fa vint anys i he mirat quan la vaig fer jo doncs em sonava que segurament l'havia fet (abans m'ho apuntava tot!!).

Es veu que l'ha vaig fer 3 cops, la última fa 24 anys justos i en "solo integral agrupat" (amb el Wey i segurament algu més).

Ni m'enrecordava però si se que varem decidir-la fer aixi per lo disfrutona que era (i suposo segueix sent)

M'ha fet venir records que quan un te ja una edat, fa gràcia!

Salut

Llorenç ha dit...

Gracies Edu!!! bona ressenya!!

maca la roca a l'esperó del segon llarg no?!?!?! je jeje...la millor roca del pedra!!!je je je
coincideixo amb tu que es una via guapa!

edunz ha dit...

Mingo! sobada jo no ho diria, però està més pulida. També ho fa el fet que és més díficl i les preses són les que són o sigui que tothom va a parar al mateix lloc i a més és gasta més magnesi i tot sumat, puleix més. No dubtis en anar-hi, és una gran gran via i on no passis en lliure passaràs bé amb el que hi ha o el que posis.

Birdio, devieu ser la furgo blanca amb canalla rodoloant! nosaltres estàvem a la dreta, amb una furgo grana. Bonic espectacle de llamps, el vam estar fotografiant des de Saldes... ja havia llegit el teu post, no crec que passi a provar les esportives però quantes batalles!

Llorenç, ostres, doncs deu ser el fet comarcal però jo la roca la vaig trobar genial, potser si que a l'L2 t'ho havies de mirar una mica més, però prou bo no?... escolta, quan pugeu per aquí diga'm alguna cosa i coincidim!

per cert, he canviat la topo, on deia càmalots de l'1-2-3 volia dir 0,5-,0,75 i 1, se m'ha anat la flepa..

salut!

Llorenç!

edunz ha dit...

osti, ha sortit un Llorenç! al final espontani... deu ser la birreta que tinc entremans..

Xavi ha dit...

Ei Edu, no pares. Quines esquiades que t'has fotut! (enveja sana).
Guapes les ressenyes i les fotos, com sempre. Quan tingui temps ja t'enviaré una panoràmica que tinc per acabar de la Bucòlica, amb totes les vies. Últimament estava bastant desconnectat del món internauta, déu n'hi dó les novetats que tens, quina feina que em dones a llegir (sempre agradable, és clar).
Records!

edunz ha dit...

Xavi! bo saber de tu... tens raó, ha estat un final d'any espectacular, no se quan temps haurà de passar abans de poder esquiar amb tanta dignitat a les portes del juliol! jo també ara estic reprenent el ritme de l'escalda, quasi 5 mesos aturat farcits de neu! si vols et passo el power point on vaig marcar les vies de la bucòlica per si et pot servir.

Ep, si vols quedar algun dia entresetmana per escalar a les tardes per mi de fàbula, ja em dius!

salut!

Llorenç ha dit...

Edu, cert, tal com dius la roca es molt bona en tota la via, sols es aquest passatge del segon llarg que es una mica precari, la resta es molt compacta..comparat amb algunes zones del solsonés!!!je je eje

EP!!! ara marxem cap a Picos d'Europa, dintre d'un mes tornem a estar per aquí...si pujem ja t'avisarem!


sort!

Unknown ha dit...

He caigut per casualitat al teu blog buscant informació del gran diedre i he flipat amb les teves ressenyes. M'ha emocionat especialment la de la Civis Genís que per cert, jo vaig fer fa 40 anys.
Sembla impossible però en guardo un record visual que encara dura, en veure les teves fotos semblava que fos ahir.
Crec que abandono la idea gran Diedre i repetiré aquesta.
petons!
Eulàlia

edunz ha dit...

uix, merci! i tu si en saps..