Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’ag. 2008

Nena sexy, 80m V+ (Font Ferrera, Solsonès)


Atenció! l'oberturista ha afegit un primer espit al primer llarg, per marcar via. S'ha actualitzat la topo i text.



Arribant a l'R1 (Foto:EP)

Bonica via, línia lògica sobre bona roca de la bona de Font Ferrera. Amb l'al.licient de trobar només 6 espits de progressió (ara 7) en 80m d'escalada sobre el V grau. Podem complementar l'equipament amb els aliens i un friend del 3 pel primer llarg. O disposar-nos a navegar, sense pressa, gaudint de cada pas i anar-ho trobant, que no és difícil.


Topo de la via i a l'L1 (Foto:EP)

Sobre l'itinerari, des del peu de via hem de veure el primer espít que està molt lluny, a 10-15m (actualment el primer espit afegit deu quedar a uns 5-7m). No l'hem de confondre amb la primera expansió de la Sac de gemecs que va per la dreta, a uns 6m del terra damunt d'una entosta. Possiblement properament s'afegegi un espit per protegir una primera panxa algo difícil i marcar via (fet). En tot cas, la primera reunió són 2 espits verds. La segona R la farem en un arbre.

L'accés és l'habiutal a Font Ferrera. El descens el podem fer pel sistema de ràpels de la via del Pato o caminant cap a l'esquerra fins a trobar un sirga que pren la diagonal de baixada.


El sector de la Trompa, amb l'interessant via de la Trompa i la Formiga Atòmica (la més llarga del repertori) i a l'esquerra la paret de la Bruixa amb, entre altres perles, la via d'en Xuxe i la Catarsis.

Activitat feta amb l'oberturista Josep Mª Cases el 28/08/09 ...i la nena sexy que feia temps als prats del cap del plà...

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Fot bona pinta, em sembla que em compraré el llibre del Solsonés.
No pareu, eh.

PGB ha dit...

És cert! Ja m'explicareu el secret de poder escalar tant! :)

Pinta interessant aquesta via, a tenir en compte!

edunz ha dit...

bones gent! la via està molt bé pero de sempre ha estat considerada exposada. Ull amb el distanciament de les assegurances i la roca del lloc, que cal guaitar. Els graus, com és habitual a l'escola, ajustats!

a la mateixa Paret del Triangle més recomanables per començar la via del Pato (més fàcil) i la sac de Gemecs (més difícil)

salut!

Llorenç ha dit...

je je je!!! exposat diu!!! cafre!! je je je!!!que vaig anar a fer-la fa bastant temps, i vam dubtar inclús de si l'havien desequipat! acrec recordar que deien que estava equipada! la primera xapa está molt amunt!
Vam acabar fent la sac de gemecs! molt guapa i molt recomanable, tot i el pas de 6a+ (crec recordar) al sortir de l'última reunió,protegit abans de fer el pas, però amb sortida de por! com a punt més delicat de la via

Mingo! el Solsonés te molt per mostrar! i descobrir!