Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’ag. 2008

Shoogagoogagunga, 140m V+A1 (Canalda, Solsonès)



Pany dret de la paret de Canalda flanquejat a la dreta per l'esperó on discorre la via de l'Ignasi i, a l'esquerra, on comença la via de la Rita. La nostra via comença entre els dos pins de front, seguint el canaló groc (Foto:EduPlana).

Escalem aquesta via excepte el darrer llarg amb un tram final comú amb la via de l'Ignasi que se'ns fa de nit. Interessant itinerari, més laboriós que les vies veïnes d'aquest sector (en general més ràpides i on no cal clavar).


Topo de la via i clavant a la sortida del segon llarg (Foto:XescoMas)


Situació de la via (Foto:EP)

L'itinerari segueix el pany de paret més lògic entre la via de l'ignasi (a la dreta) i la Si tens set i no tens vuit (esquerra). A l'inici, passat un bastió fàcil de segon trobem l'únic pas d'artificial, on ens caldrà fer un pas d'A1 amb un tascó mitjà entre els dos primers espíts. Ull amb la travessia de V+ d'aquest L1, protegida amb un pont de roca que podrem reforçar amb algun tascó i l'alien blau. A l'R2 hi trobarem 2 espits (un s'ha afegit a posteriori) i comença el llarg amb un diedre net on podem passar a pèl amb un tascó bastant a baix o protegir-nos el pas amb un parell de claus. Només a un diedre seg més amunt ens pot fer falta clavar o passem amb un microtascó d'aquella manera. L'L3 ja és una escalada amb placa assegurada, amb una entrada atlètica i una sortida de finura. D'aquí nosaltres tirem avall amb la llum justa per rapelar. Ens consta que el darrer llarg té protegit el primer pas díficil amb un pont de roca i després anar fent fins a trobar un espit de la via de l'Ignasi.


A l'artificial del primer llarg i escalant la placa de l'L3 (Foto:XM)

Via per a col.leccionistes, amb bona roca en general però de caràcter més alpi que altres properes més recomanables com la via de la Rita, o la de l'Ignasi. Poder properament és reequipa per no haver de clavar. Ja informarem.

L'accés és l'habitual del sector dret de Canalda. El descens el podem fer caminant per la dreta o seguint el sistema de ràpels a l'esquerra de la via que passa pel jardí penjat.

Activitat feta el 08/08/08 amb Xesco Mas i la lluna que ve a rescatar-nos que llavors era quasiplena.

4 comentaris:

Mingo ha dit...

No fa molta calor a Canalda ara a l'agost?.
Una cosa Edunz, em costa una mica de dir-ho, a mi m'ho van explicar fa poc per què jo ho feia com tu, un entes em va dir que calia pasar la corda/es que va al primer pel mosqueto de seguretat de la reunió que esta a l'extrem del triangle de força (alli on hi tens l'expres) i que la cinta expres calia xapar-la al alclatge de la R que ens ve de camí, diuen que així s'evita una mica el factor 2. De bon rollo tot això, i amb ganes d'ajudar.
No conec Canalda, m'han dit que la directa estel és obligat fer-la. Felicitats per l'escalada i a reveure

Llorenç ha dit...

Ostres Edu!! quina envejaq ue em fots per Canalda! jo sols n'hi he fet una i crec que em costarà tornar-m'hi a posar! mecatxis...igual quan sigui gran!je je je!!
Ep!! el tema que diu el mingo sobre el reenviament al sortir de reunió...jo alterno el que tu fas i el que diu en mingo en funció de com son els anclatges de la reunió...si no molt debils prefereixo que el reenviament passi pel centre del triangle de forçes, i pel contrari si son bons anclatges però la reunió la tinc als peus, prefereixo posar el reenviament a un dels parabolts de la reunió.....bé, per mi va en funció de com es la reunió i on la tens ubicada......no se si m'explico!!!

edunz ha dit...

merci per la info!
Les vies de la dreta de la paret són més curtes i entren a l'ombra a la tarda.
salut!

edunz ha dit...

Mingo per cert, Canalda és una escalada amb nom propi, a mi m'ha captivat, però hi ha molta gent que directament no hi volen escalar mai o que s'han baixat de vies per no tornar-hi, o... té la fama d'exposada i mala roca.. molt sovint hi ha trams d'escalada obligada, i a vegades, trams de roca discreta, hi ha vies clarament exposades, i moltes altres que ho són poc, sempre s'ha d'escalar però, i la recompensa és sempre molt gran!
ja se sap, sobre gustos...
anima't! pots començar per la fills del vent, la directa estel o la dimensió aproximada i fer-te'n una bona idea!