Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

14 de nov. 2008

Circular al Port del Comte, S2



El Pedró dels Quatre Batlles des de la Tossa Pelada (Foto:EduPlana)

tastet al Port del Comte...

esquís als peus (de baixada ens els haurem de treure 100m abans si volem cuidar les soles) des del pàrquing de l'Estivella. Circular seguint la pista (només foquejable de pujada) fins al Pic de l'Estivella, per continuar cap al Pic de la Tossa Pelada i el Pedró. Descens cap al Bulturó i d'allà al Pla de Bessies i per la rassa altre cop cap al pàrquing.

Amb més temps, des del cim de l'Estivella deixar-se caure per les pistes cara N i remuntar cap a la Tossa Pelada, i la cosa queda més completa, per ser el pre-pirineu.


Itinerari i la vessant N del massís amb el pla de les pistes de Tuixén al fons (Foto:EP)

Altres opcions al massís de moment torcarà calçar-se o descalçar-se o caminar fins a trobar la neu. On n'hi ha, n'hi ha, però cota 1800m orientacions N.

Neu variable, pero molts trams (descens del Bulturó pel llom - no per la rasa -) neu dura transformada al punt del temps dels panellets

Plaques de vent importants en orientació SE.


Bona neu i bones traces al descens del Bulturó seguint el llom (Foto:EP)

... bonica voltetat a l'hora màgica del massís, quan la posta s'estén sobre els vessants que cauen cap a ponent, com si fossin llençols gegants... benvingudatemporada!


Llums de la posta (Foto:EP)

Activitat feta el 14/11/08... tot just fa quatre mesos i quinze dies de la darrera esquiada :)

6 comentaris:

Ramon Maeso ha dit...

Malpariiiit!,

ja veig q t'as calçat les fustes. Avore si aquest any nem a fer alguna animalada, vaig fanàtic de liar-ne alguna.

ahir feia un pase l'albert el curt a manre, una llastima q te'l perdessis, tot un fenòmeno l'home i super bon paio.

PD: jans han decobert el secret del galliner, en 4 dies tarà a petar. espavilat si t'interessa.

salut bou i molta merda

edunz ha dit...

bou, que em dius, a correr pel galliner! casuendena.. bé, avui hem estat a canalda i ens hem creuat amb uns palurdos que venien de passar la nit de rave anar cantant alcohooool! i musika al cotxe a tot trap.. després ens em trobat ca la rita amb la porta petada, els matalassos tirats per fora, les cadires també i una que no ha sobreviscut al evento cremada al foc que encara era encès... lo món està del revés

això del passe no estava al cas, avia'm si m'aplico (quin dels alberts?)

i aquest any en buquem de bones, la neu dóna garanties

ja m'explicaràs el teu estil càpsula el que ha donat de si!

xerrem!

Jordi Soldevila ha dit...

Diumenge nosaltres vam pujar des de Tuixen, i amb les fustes des de baix, i amb bona neu! La pala des de la Tossa Pelada estava impecable!!

Salut,

Jordi Soldevila

edunz ha dit...

doncs si, ara una bona nevada per aprofitar aquesta bona base!

i ànims amb l'objectiu dels 100cims!

Berni ha dit...

Veig que ja has estrenat, ja era hora...nosaltres ja en duem unes quantes!! :P

edunz ha dit...

si si, però aquestes setmanes vaig massa liat i no estic esquiant el que voldria! sort que l'hivern aquest cop serà llarg.....!!

i ep, quan la cosa s'estabilitzi una mica, cap a les valls d'ordino a fer les s5 pendents!