Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

9 de març 2009

Holocausto - Vidal Farreny, 100m V+/6a (St. Llorenç de Montgai)

*

A l'L1 del Díedre Vidal-Farreny (Foto:EduPlana)

Enfilem a fer l'Holocausto a la paret del Cilindre, un altre d'aquestes clàssiques-bones-i-oblidades. El tema apreta més del que sembla i a partir de l'R1 al flanquejar a la dreta per sobre dels desploms centrals de la paret que sumen compromís ho deixem corre per un altre dia que la puguem gaudir-la tots dos. Però s'intueix una bon via a tenir en compte a la sempre agradable escola de St. Llorenç de Montgai, esplèndida aquests dies. Ja l'enllistirem aviat en una propera visita.


Topo de l'Holocausto (el darrer clau de l'L1 s'ha subtituït per dos bolts) i itineraris: en groc Díedre Vidal Farreny, en vermell l'Holocausto i en verd la també molt recomanable Directa del Cilindre (Foto:EP)

Des de l'R1 (espit, clau i dos caps de buril) saltem amb un flanqueig en diagonal a l'esquerra al Díedre Vidal Farreny (V a l'L1 i V+/6a a l'L2) clàssica re-equipada amb bolts on passarem només amb cintes una mica sobada als passos claus del segon llarg, prou vertical i estètica i també recomanable. Pel flanqueig haurem de superar un pas vertical amb roca discreta però podrem aprofitar dos bolts d'una instal.lació de ràpels per assegurar-nos.

L'accés és evident des de la carretera (5') i el descens el podrem fer rapelant (millor pels ràpels de la cara NE de la Cachaninuts - veure post de la Directa -, 30 i 35justos) o caminant cap a la via del tren i llavors a l'esquerra seguint la via fins a trobar el camí que torna pel torrent fins al cotxe). De material, a l'L1 de l'Holocausto passem amb els aliens i càmalot del '75, després ja es veurà).

Activitat feta el 7/3/09 amb sa calma amb en Rafel Irla

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Aquesta via havia estat molt famosa en el seu temps, pel sisè del segon llarg. Arà quan es fa, la gent et diu no n'hi ha per tan, però quan la van obrir en la segona tirada només havia un clau, que estava en una fissureta que hi ha bastant més ensota del pas. Ara hi ha un parabolt en el pas més complicat, la cosa canvia moltissim. De totes maneres tot i tenir un parell de tirades, és una via preciosa. Quins collons que tenien el Joan E. i en Jordi.
Segur que es devia estar a Santllor, una abraçada.

edunz ha dit...

com sempre bona info Mingo, ...sovint penso que era una època que o tenies 'pebrots' o no escalaves...

hem de comptartir alguna escalada per terres de ponent, és sempre molt interessant conèixer tots aquests antecedents.
salut!

(ah! recorda allò de la topo de la paret de l'extrem, merci!)

Llorenç ha dit...

Bones Edu!!ja fa temps que vaig fer el diedre vidal farreny, entrant per la Holocaust, però no vaig arribar a la R1 de la Holocaust, sino que vam pujar fins meitat del llarg i llavors vaig fer el flaqueix fins a la R0 de la VF....bé, suposo que vam entrar per la Holocaust...per arribar a peu de via hi ha un passamà? se que era darrera el contrafort, o era la Holocaust o una variant a la seva esquerra.....
salut!!! i merci per la info de Vilamala!

edunz ha dit...

bones Llorenç! l'Holocausto comença amb una bona tivada difícil per un mur vertical desplomat i tres claus. El passamà et deixa una mica més a l'esquerra, on arrenca un llarg amb si no ho vaig veure malament espits que et porten a l'R de la Vidal Farreny de l'inici del díedre. Suposo que és un llarg afegit per fer l'escalada de la VF una mica més llarga.

ja li comentaré al Lluís el que em dius de la Llamp de llamps, la guia sovint és escadussera amb informacions i sobre l'equipament, molt 'clàssica'!

records!