Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

31 de març 2009

Combinat Sorpresa, 95m 6b (Riu Lacó, Solsonès)

*

Solsonès feréstec.. i la paret d'Odèn al fons on discorre entre altres perles l'Abisme dels Ocells que haurem de sobrevolar aviat...

Ens apropem encuriosits a conèixer aquesta nova via que s'ha obert a la paret esquerra de Riu Lacó, discreta però intensa escola de la comarca. La ressenya ens arriba de la ma de l'Armand, a qui li han enviat per ser publicada al Vèrtex. En sortim ofuscats, grisos, com ha acabat la vesprada que encara ens regala un lleuger xirimiri. I el vent s'ha tornat fred, comença a mossegar. No gaire maca, poc recomanable, ens diem. Gens de fet.

I després em paro a pensar, les vies poden sortir més boniques, o més lletges, però és innegable la il.lusió que s'hi posa, i només per això, totes es mereixen un gran respecte. Hi penso, encara ara quan recordo el pot de piulades que han deixat a la segona reunió, que fàcil seria desfogar-se des de l'anonimat, que fàcil caure en l'arrogància. Som el cinquè testimoni, il.lusions compartides doncs entre amistats. Què fàcil és entendre el valor de les coses a la muntanya.


Escalant el primer llarg i topo de la via

L'accés el farem des del mateix aparcament habiutal, però enlloc de marxar cap a les parets de la dreta seguirem pista amun uns 150m fins a trobar una fita d'on surt una dèbil fresa també dèbilment fitada que amb tendència a l'esquerra ens durà a peu de paret, des d'on baixarem uns 30m fins una fita més gran a peu de paret que ens indica l'inici (15'). El descens el farem evident per darrera fins a trobar la pista que ens porta a l'aparcament.


Itinerari

De material, els claus són prescindibles. Amb els tascons farem (comptar números petits). Els aliens tampoc els fem anar. La graduació, informativa, el 6b i al 6a se li pot afegir un plus. Opcional fer reunió intermitja per l'últim llarg i escalar més a gust l'slap final.


Afloraments de conglomerat que s'entesten a empènyer els contraforts calcaris al nord de la comarca

Activitat fet el 30/03/09 amb en Xuxe, enmig d'una setmana passada per aigua...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Una interessant i respectuosa reflexió. He tafanejat el teu bloc i he vist que és molt complet: escalades, ascensions, esquí de muntanya... i, pel que m'ha semblat, ben escrit, reflexiu, amb un esperit alpinístic molt clàssic i un gran nivell tècnic. Salutacions i "a reveure".

edunz ha dit...

gràcies Jaume, molts elogis! "benvigut" i ens anem seguint..

Anònim ha dit...

Ei Edu, aquesta és la famosa via que sabiem que estava oberta i que ningú tenia la ressenya i no trobavem per enlloc? Pensava que anava més aprop de l'Esperó Aïgualit i la Tocats del Bolet. Uf! Ja veig que entre aquesta i les últimes del Xuxe sé m'acumula la feina a la paret.
Apa! Respira una mica que últimament no pares, qué t'han fotut fora de casa o què?

Lluís Parcerisa

edunz ha dit...

ja ho té la primavera això! ara és una època bestial, la millor neu, la millor meteo per fer tàpia llarga, la via que estem obrint a roc galliner, brrff.... s'acumula la feina! sort de les nuvolades que donen un respir de tant en tant....

records!

edunz ha dit...

ah! el Xuxe va deixar la topo a la roella..

i per cert, caldrà canviar el llibre de piulades que ja no queda cap full lliure

Anònim ha dit...

Bone reflexió Edu.
Nosaltres l´hem combinada amb "Cony de Foc" i la veritat es qu´hem pasat un matí espléndit i sensa complicacions.
L´Slap final de la Combinat Sorpresa es divertit. Malgrat curta, es disfrutona.