Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de març 2010

Neus d'arreu...

*


avui era un dia dolç, suau, per deixar-se portar, ...
... on el mantell no hi entenia de valls, latituds, altituds... perfecte, dipositat, tot ho vestia de blanc per igual, fossis a ponent, o al nord, o més al sud. Feia goig mirar el butlletí d'allaus, després de tantes setmanes de capritxosa morfologia i risc poc disimulat. Un u, o dos puntual, per tot els Pirineus catalans, per totes les orientacions, per tots els pendents, també els més agosserats.

Efímer, noves nuvolades ja pentinen la península i el cel s'adorna. Mantell que es torna juganer.

Algunes imatges de la breu visita al massís del Port del Comte al migdia, amb un estat de neu boníssim i gruixos que permeten totes les sortides habituals.


Si més no, ara si ja queden estabilitzades les capes dèbils que a les vessants nord que es mantenien a l'ombra quedaven residents des de ... fa moltes setmanes. El que vingui a partir d'ara, ja serà sobre una base més sòlida.

Activitat feta el 3/03/10
(Fotos:EduPlana)

5 comentaris:

Grimpacòdols ha dit...

Magnífica descripció del paisatge i de les sensacions.
Felicitats.

lux ha dit...

Ja va bé que s'estavilitzi una mica...
Les allaus de placa que hi havia diumenge per Andorra eren impressionants!

aveure que ens porten ara. :-)

edunz ha dit...

merci, un dia genial, per ser més enllà encara...

ja he vist la piulada Lu, deu ni do! diumenge era un dia 'previsiblementdolent'... les allaus que vau veure eren del mateix dissabte o més antigues?

avui com a mínim aquí dalt ja hauran caigut uns 20cm... mmm...

lux ha dit...

Edu!
sí,i tant, amb la de pluja que va arribar a caure dissabte i dissabte nit ja es veia el tema delicat...
Doncs jo crec que eren de dissabte mateix, sense entendre-hi es veien molt frescos!
i em van semblar que eren com una lliço, es veia la cornisa a dalt d'on havia bufat el vent i despres la placa trencada enorme amb tot l'allau que al ser tan gran s'havia emportat més neu de sota com si fos de fons...no se si ho vaig interpretar bé però era molt interessant!

edunz ha dit...

doncs ben bé podria ser això, les corinses del vent de la setmana passada eren enormes i quan cedeixen és fàcil que facin la resta, que amb la neu saturada d'aigua amb l'iso 0 tan amunt i tanta aigua, fora fàcil posar-ho tot en moviment.. deu ni do
records!