Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

9 de gen. 2012

A la via dels Avis (Busa, Solsonès)

*


Via equipada per dalt bàsicament d'artificial equipat que ressegueix un estètic esperó, dels més llargs que donen de si els espadats de Busa. Hi anem pensant de passar en lliure allà on es pugui, que és bastant, però definitivament la roca deixa molt que desitjar i acabes una mica fart d'aplegar rocs mentre escales encara que sigui amb la xapa a tocar. Potser si algú es passa abans amb un martell, escarpa i raspall, la cosa quedaria mig digne. De moment, no crec que valgui la pena deixar-se enganyar per mirar d'alliberar aquesta via, prefabricada per dalt que, ben mirat, no queda gaire diferent de les fabricades per baix a cop de taladre i estrep.


L'esperó, vist des de la bonica Jardí botànic.

Respecte a la topo del llibre d'escalades de la comarca són 5 llargs i no 4. D'uns 25-30-30-25-40m aproximadament. Moltes cintes i més encara si volem enllaçar. El primer llarg molt díficil, el segon surt tot o quasi, i els altres tres més o menys la meitat o més en lliure, però amb trams crocants. Un setgradista i sanejat sembla que ho hagués de passar quasi tot.



El peu de via és molt evident des de la pista transversal que ens mena a la Maneras de vivir. A aquesta piulada es pot veure una foto frontal. I aquí un intent d'alliberar-la.

Escaladapedeladafetaidesfetambl'aniolilacaloretadelacarasudsenseventnires

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

És una d'aquelles vies que ens hem mirat a vegades per anar-hi un dia que tinguem ganes de tibar de braços sense patir...., almenys el lloc és espectacular!

edunz ha dit...

si no fos un lliure tan difícil una bona sanejada la deixaria al punt per gaudir-la més. Bé, allà està i com bé dius el lloc sempre et deixa cara de babau. Tanmateix des de que la pista està arrenjada que la tranquilitat del lloc es veu interrumpuda pels motors dels vehicles, amunt, i avall. L'asfalt acabarà de fer perdre allò que abans s'hi trobava encara més.