Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de març 2012

A l'Agulla de l'Aritjol (Montserrat sud)

**


Mentre deixem que les neus s'estabilitzin enfilem a escalar la Barrio Sésamo (Picazo i cia.) de la bonica vessant oest de l'agulla de l'Aritjol, però el croquis errat de la guia sud de Montserrat ens confón i ens fiquem sense saber-ho a la que després veiem que és la Columna durruti (Edu Torrents i cia., antic projecte anterior a la BS però que es va acabar més tard.. d'aquí lo "antic" dels espits que invita a pensar que es tracta de la BS).

Així els "quintus" clàssics és converteixen el 6b, i a l'R2 de la CD veient el percal d'un tercer llarg que no sabem de què va (després veiem que és 7a+) i ens treu de la vertical del ràpel, tirem avall.


Hem deixat dos mallons, ho comento perquè segons la topo de la CD aquesta R2 és teòricament rapelable, així que preveure material per deixar per si de cas!

Dels dos primers llargs de la CD només afegir que el segon obliga en 6a o 6a+ (de tant en tant amb els cables dels ploms usats a l'obertura petats als nassos), el 6b serà un parell de passos puntuals però tot el llarg és mantingut, i que toca navegar entre les expansions (xapó amb l'oberturista), però amb caigudes molt netes i aèries.. :)

Fent un té amb menta ens trobem al Santi que ens explica que quan l'obertura de l'Harmoniosa sinfonia d'un cos el darrer mur s'escalava sobre una savina. Aquesta va desaparèixer per causes naturals i d'aquí que hagi quedat segons un V+ expo amb caiguda sobre la repisa. No ens queda clar si al acabar la CD (6a a la topo i una expansió) s'ha afegit alguna cosa per compensar el buit que ha deixat la savina i la cosa ha deixat de ser expo.



A la dreta, el peu de via de la BS, amb la marcada fissureta del tercer llarg ben visible a la vertical, entre el díedre i l'escalador.

Preciosa reconada del massís, on es conviu amb els crits rabiosos dels pegues de 8è grau a cau d'orella..

Activitatmigfetaidesfetambl'angèlicaelgrabrielil'enricambunventetqueacabadespentintantlesorelles

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una agulla ben amagada en una raconada salvatge, com va anar el pas expo?

edunz ha dit...

no Jaume, no vam continuar.. vam rapelar des de l'R2 de la CD i ja era tard per començar la BS... i tornarem!

l'estètica de l'agulla demana a crits escalar-la!

Eduard ha dit...

Eo Edu, la colla pessigolla al compret!!. Quan s'acabi de fondre del tot la neu si vols anem a fer la BS i a l'altra banda, a l'Agulla Fina, la GEDE i ens queda una jornada rodona, buscant el sol o l'ombra segons convingui.
Per cert, per on vau pujar, pel Vermell com l'altra vegada?

edunz ha dit...

ei Edu, doncs si, tocarà repetir-la!
bandido, que ja m'han xivat les bones notícies, felicitats!
..vam anar pel vermell... molt agradable, i amb la visió frontal de la paret per anar afinant els sentits..