Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

16 de maig 2013

A la Cuca de llum del Montsec d'Ares

*

Aquesta és una via que es troba resseguint un poc definit esperó gens continuo abans d'arribar a la paret de Fontfreda. Corre bastanta info per la xarxa. El segon llarg és molt maco i el primer i tercer s'escalen bé. A partir d'aquí la resta són murs entre grans repises. Ull amb la roca, més enllà de la típica de terrenys d'aventura i de que no hi ha mala roca sino mals escaladors i tal, hi ha varis trams que passa sobre blocs encaixats a mode de tetris que el dia que vulguin desencaixar-se no hi haurà on amagar-se, sobretot amb les R muntades a les verticals dels llargs com són sovint. 

Amb el Montsec de Meià a la dreta del riu, i el tall que ressegueix l'autentic rut Xaví Teixidó ben visible

És una via quasi i estranyament equiapada, sovint amb bolts al cantó de fantàstiques fissures on entraria al gust tot el ferro que toca enfilar, ja que algun lloc o altre l'has de posar, o a desmà de la lògica, que no protegeixen el pas o regalant algun sortida d'R trepidant !? ..bé, allà queda. Els graus ballen, plus amunt plus avall i anarinant. El primer llarg porta a una feixa, després venen dos que fan un mur, i la resta queden tallats per feixes on toca caminar ..
 


Escaladanogairemacafetaidesfetambl'axeliaquellpuntdeprimaveraperfecteperescalaralestàpiesquemiren.. al gran sud

3 comentaris:

Albert ha dit...

Ei Edu, aquí vam fer la Vicenç Bertolín, amb la que comparteix algun llarg a la part final, i vam flipar amb la roca. Escalar aquells castells de cartes feia una mica de por, i nosaltres per acabar-ho d'arreglar anàvem dues cordades.

edunz ha dit...

valents! trobar-se per allà amb algú a sobre o sabent que en portes a sota no ha de ser poca casa. Aquí els bolts fan de llumineta, xo el tetris continua sent-hi.. ja ja, d'aquests blocarros que millor no mirar si belluguen!

Albert ha dit...

El nostre cas va ser amb premeditació, les dues cordades anàvem juntes!