Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de gen. 2014

La valleta de la Cabana Sorda (Vall d'Incles, Andorra)

**


Tota la banda esquerra de la vall d'Inces ve tancada per valletes paral.leles penjades ben protegides per una franja de bosc que les fa aparentment poc accessibles... Aquesta queda ben bé entre el pic de les pales de la Cabana Sorda i el pic d'Anrodat.



La idea era fer una bona circular saltant a Ransol per tastar les bones neus reservades a les orientacions obagues des del Pic de Coma de Varilles venint de la Cabana Sorda però l'accés al coll de les pales de la Cabana Sorda de vessant E la veiem més complicada i carregada del que esperàvem. Així que improvitzem la sortida fent una punta carenera sense més sentit, per baixar, i tornant a posar pells primer i esquís a l'esquena després per fer una punta sense nom (cota 2.662m) al NE del refugi i que ens dóna un bon descens fins a la cabana per desfer el camí de pujada. L'accés a la Cabana Sorda el fem per la marca de camí a la dreta del torrent, però també és pot fer per l'esquerra, en ambdós casos és un tram de força pendent per on haurem de trobar el millor pas.



Al fons la punta carenera on arribem per baixar-la i tornar a pujar per una canal a l'obaga (35º) per l'esquena del cim de la dreta que esquiarem de baixada


Tota una zoneta, que amb imaginació dóna per fer circulars prou animades com aquesta de ben bona. L'única nota com sempre poc agraïda d'Andorra és el circ de les motos de neu, que aquest dia arriben ben amunt, omplint de soroll i traçades el lloc.


Al fons, les pales de la Cabana Sorda amb la canal - pendent esquerra d'accés al coll.




Sobre la neu, uns 20cm de neu pols de la setmana no placada però quelcom pesada i no del tot fàcil d'esquiar, sobre la base dura que el cap de setmana passat va deixar esquiades de neu primavera a les sud. A alguns llocs acumulacions de més gruix. A cotes altes i obagues o orientacions poc assolellades (pures E), possibilitats de plaques (un bon 2). Les nevades d'avui ja hauran canviat el panorama.. i pugen el risc d'allaus. Calcem esquís des de l'aparcament, a l'inici de la vall.




SortidamoltbenfetaidesfetambtotaunacollamblaSandraMiquelGrifoImmaXaviJord iambl'anticiclófantàsticd'ahirqueavuis'hafetaiguaineu

4 comentaris:

imma ha dit...

a vere si repetim ! ;-)
imma

edunz ha dit...

i tant!! :))
espero que hagis pogut aprofitar el pastisset d'aquest cap de setmana,.. jo m'he escapat avui una estona al migdia i encara es conserva pols seca!

Unknown ha dit...

guille
guillegymsportlife@gmail.com

Ei Edu,

em contrastat opinions a través del forum de esquidemuntanya...

doncs mira, tinc un altre dubte (punyeteru el tiu...). Quan dius que la neu no està ventada... En què et bases per dir-ho? Vols dir que pots saber-ho pel color de la neu? És que... sembla, quan escrius, que ho fegis al primer cop d'ull, ja ue no fas referència a penitents, ni cornises, etc.

Si et sembla bé, em contestes al correu i així prenem contacte...

Apa, salut i enhorabona pel blogg, company.

g

edunz ha dit...

bones! a banda de les ones, cornises, etc.. la textura de la neu diu molt. Ja et contesto al correu