Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 de febr. 2014

al Pedraforca, nord i tartera

**

La idea era escalar la via de la Grallera i baixar per l'enforcadura però al peu de via ens trobem gruixos importants de neu placada sobre una base en profunditat de neu sucre. La campa de la cova de les Gralles que actua de balcó sobre el buit ens fa desistir, ... les purgues a la cara nord, el poc fred, les restes d'allaus de la tartera del dia abans i el testimoni del Punki sobre com peta a la campa i altres llocs de la nord amb les neus inestables .. ens apunten que no ha estat mala elecció.






 
Calcem esquís quan sortim de la zona més exposada i esquiem fins al refu per les canals que menen al camí. Acrobàtic i divertit descens que la neu encrostada ens posa més difícil. Per arrodonir la visita deixem materials i pugem fins al coll apurant les llums. El fort vent tampoc anima a fer cim.  El descens de la tartera ja el trobem amb millors condicions, malgrat l'allau que barra el pas al darrer tram.

 




La nord del Pedraforca té importants acumulacions de neu gens consistent i són poc recomanables les canals fins que la neu s'assenti. El gel tampoc estar en bones condicions, aquest dia al refu han passat la nit en positiu i les nuvolades fan la resta.A la tartera la neu es veu força estable.







bonaesquiadalpinismequesperaelseutornpersercompletada...moltbenfetaidesfetambelSamuielGuilleldiv7feb,.. entre projectes d'alpinismesolidari i més, que fan repensar-ho tot.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

No cal anar gaire lluny per fer Alpinisme! bona activitat i espectaculars fotos, sobretot la de la tartera nevada amb el Berguedà ben verd de fons

edunz ha dit...

si, ho dius perfectament, ara que sembla tot tan classificat, podríem parlar d'alpinisme "de proximitat"? ...
el cert és que al muntanya màgica manté una atracció tan forta que et fa tornar-hi de tant en tant.
Confiem poder completar l'activitat com la teníem prevista aviat!