Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 de març 2014

Barrio Sésamo, 100m 6a/b (Agulla Arítjol, Montserrat)

**

Molt bona via d'aquesta agulla de corbes de fantasia... suau dibuixos de la vertical petrificada. Hi ha línies que hi són per ser escalades. I dins de tot el moltíssim de Montserrat, aquesta és una molt bona opció. Oberta l'any 99 per P. Sánchez, l'AGP, Rodri i D. Ruíz. És una via equipada que s'acompanya molt bé dels aliens i els càmalots fins l'1 pel tram comú amb l'anterior L'harmoniosa simfonia d'un cos d'en Santi Llop i l'Anna Masip. A la dreta, queda flanquejada per la ben dura Columna durruti.

 
De grau obligat sobre el 6a, i cert aire entre xapes. Però amb el 6a còmode n'hi haurà prou per gaudir d'aquesta tremenda passejada a voltes de finura, a voltes atlètica sobre roca de somni. A tenir en compte que l'orientació és oest, amb bona ombra al matí, i roca freda quan comença a tocar-li el sol! aquest dia la ventolera ja no ens dóna per més per continuar per l'harmoniosa fins al capdamunt de l'agulla.



L'aprox la fem des de l'aparcament del Castell pel bon camí que porta a la Proa, prou ràpid (30') i fàcil.


Preciosaescaladamoltbenfetaidesfetambl'Eva, i la llevantada que treu el nas amb ganes!

3 comentaris:

perB ha dit...

Ei, m'heu modificat la ressemya ! A la que vareu dibuixar vosaltres no hi marcàveu bé la R2 (que a la meva, modificada per vosaltres hi posa erròniament, R1 per segon cop). Al darrer llarg, no ho dieu, hi ha un espit en absència de la savina seca.
Salut
Pere B

perB ha dit...

...sorry, afegir que el primer cop que la vem fer vem sortir recte per la dreta, enlloc d'anar a la fissura. És una variant amb molt bona roca (la fissura no ho és -in my opinion) però sense cap assegurança)
perB

edunz ha dit...

merci Pere per les infos,
això que dius de la que varem dibuixar no ser a què et refereixes, la vaig treure em sembla del web del teu soci d'edicions..
el darrer llarg comentem que no el vam escalar, massa rasca aquest dia.. l'espit que substitueix la sabina tb fa que el pas hagi deixat de ser expo?