Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de jul. 2014

Esperó NAN, 80m 7a (Busa sud)

**

Aquesta és una bona via en el seu estil de via "equipada", que ho és en els trams difícils i ho està menys en els trams fàcils. Si al cintu li afegim un alien groc (per l'L1, ull amb el 3-4art xapatge que si es falla s'arriba al terra!) i un C.75 (final de l'L2 i inici de l'L3 però això més opcional) quedarem ben coberts.


 
A mi els graus del primer i segon llarg m'han semblat amables, una mica al contrari del que diu la topo, però tan fa. Bona escalada vertical i molt estètica pel fil de l'esperó, sobre la roca de la bona de Busa on sempre alguna cosa es pot bellugar. Estrep útil si el 7a de l'L2 es vol fer en artificial (passos llargs).
 

Dia radiant de primavera més que d'estiu. Llençol de boscos i verd ofenós que sembla que vulguin remuntar-ho tot, fins a envair si poden les mateixes parets que els contenen. Quin país tan bonic que tenim, que aquí, respira tranquil. Serà així, mentre l'aventura quedi garantida a les vies que hi proposem que de vies hiperequipades ja n'hi ha a dojo per tot i poc aporten avui en dia. Aquesta és un exemple pel qui va amb el gatell fluix a Busa, de via equipada on encara s'hi conserva quelcom l'aventura.


Escaladamoltbenfetaidesfetambl'Axel i el vol de l'aufrany que aquest dia ens acompanya...

15 comentaris:

Parce ha dit...

Gatell fluix? Moltes xapes? Graus amables?
No encadeno ni de segon, recomano dur alien groc i C.75 però critico l'oberturista amb el nom de gatell fluix.

Va home! Va! Repeteix més vies meves i no només les que deixo com equipades.

Parce.

Anònim ha dit...

Ja hi tornem.......aniol.

edunz ha dit...

Lluís, torna a llegir el post. No conec cap via teva hiperequipada. Aquesta l'esperó NAN és un bon exemple del bon fer, de deixar una via equipada on encara s'hi troba l'aventura.
Això de "no encandeno ni de segon.." en fi.

Aniol! R que R!
bona via per anar en solitari amb poc temps!

Anònim ha dit...

A mi les vies sobreequipades hem semblen perfectes...amb la pasta que valen els friends,i encara hi ha alguns que obren vies i demanan 2 jocs ,una guerra haurieu de passar.....aniol.

Parce ha dit...

Em torno a llegir el post i cito:

"mentre l'aventura quedi garantida a les vies que hi proposem que de vies hiperequipades ja n'hi ha a dojo per tot i poc aporten avui en dia. Aquesta és un exemple pel qui va amb el gatell fluix a Busa".

Últimament hi ha gent que m'està tocant molt la moral amb indirectes i sento si t'ofenc però a mi també m'ofenen aquestes paraules.

No em considero un gatell fluix però per tocar els ous també en puc ser.

Salud Edu.

Parce

edunz ha dit...

haha aniol! però si els amics ara els regalen! ...

Lluís, no va gens per aquí! justament el que dic és que la nan és un bon exemple de com deixar una via equipada i que encara conservi l'aventura.
ànims i salut!

Anònim ha dit...

Un bloc tant xulo no tindria que enbrutar-se amb la critica destructiva. Escala i deixa escalar! tindria que ésser la nostra ética.
Carles Burgades

Anònim ha dit...

Carai,quant anonim......pues jo no se qui es el rei del solsones...sera per que soc del bages.aniol

Anònim ha dit...

Com s'anima el tema, aixó de criticar dona molt de morbo... serà que a la gent se li pugen els fums al cap.... perque son els més autentics. Jordi V

Anònim ha dit...

Pues vaya,si el edu es un escalador modest que quant fem vias ell tira els llargs dificils i jo els facils,potser que deixi la escalada i hem dediqui ha una altra cosa,parchis,domino......

Anònim ha dit...

Aniol.

Anònim ha dit...

......i molt anonim.
Aniol.

edunz ha dit...

cadascú que escali i obri i deixi les vies com millor li sembli, esclar que si. Però això no treu que es pugui opinar (??!) Lo autèntic és cosa de cadascú.. no pot ser d'una altra manera.
Aquí no té res a veure, i menys amb aquesta via, però això d'escalar i deixar escalar, és sempre possible? m'hi fa pensar la moratòria a Montserrat..

anònim t'animo a participar senes portar-ho al pla personal que aquí no hi va

Anònim ha dit...

La polemica es quelcom inherent en els mediocres amb ganes de protagonisme barat. escalar i deixar escalar es posible amb respecte vers als demés, i a Montserrat no ´hi ha hagut, com tampoc amb molts dels teus comentaris cap a altres maneres de fer o d'obrir itineraris. Aixi només es fomenta els malentesos i prejudicis absurds cap a altres escaladors que atraves de la seva activitat ens donen vies per escalar i disfrutar, que si t'agraden les fas o no. Però les critiques sempre son bones per millorar, no les critiques destructives, que no porten enlloc, nomes a rancunies i malrotllos.
Jordi V

Anònim ha dit...

Escalar i deixar escalar .... semble maco ! Pero quant els torracollons reequipen vies antigues modificant el caracter de la via o uns altres fan critica destructiva, vomitiva i absurda cap a vies noves que no son del seu gust, però que no trepitgen ni creuen d'altres, o fins hi tot només matxaquen al mateix oberturista que no els hi agrada i a amics o coneguts que fan el mateix tipus de vies no pasa res, donçs es difícil estarse quiet i callat.Opinar i comentar es bo, però els egos d' autenticitat fan mes aviat pena !
Carles Gonzalez