Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 d’oct. 2007

Canal de l'Ordiguer (Cadí, Cerdanya)

descens de la canal per la via normal. .... les llums de primera hora inviten a tot i més... I ens surt una esquiada genial, emocionant, franca. Esquiada molt recomanable amb la tècnica adient. I si es pot enganxar sense traces ni pedres, deu ser bestial. I agrair al Xesco la sessió fotogràfica i de vídeo, i la confinaça de ser aprop.



Serra del Cadí des d'Estana (Foto:EduPlana)

Dificultat: S5. Entre els 30 i els 50º mantinguts.
Desnivell: 450m de canal, 1056m des d'Estana
Data d'activitat: 8/4/06
Informació clau:
* Al llarg del traçat hi ha dos ressalts rocosos que poden estar o no coberts segons les condicions de neu. El primer d'ells (III-IV) a finals de temporada és habitual trobar-lo descobert. Nosaltres però no vam fer servir cordes ni per pujar ni per baixar.
* És una canal molt freqüentada pel que serà fàcil trobar-nos gent. Atenció als regerots sobre la neu que poden formar les traces junt amb les pluges de finals de temporada, que afegeixen una dificultat més al descens (especialment en els trams més estrets).
* Per efecte del glaç i la fussió i amb la poca qualitat de la roca del Cadí a finals de temporada són habituals caigudes de pedres al llarg del matí que afecten la qualitat del traçat i poden arribar a condicionar alguns girs.



Primer ressalt rocós i el descens vist des de dalt (Foto:XescoMas i EduPlana)


Arribant a la sortida de la canal (Foto:XescoMas i EduPlana)


Descens i perspectiva de la canal (Foto:XescoMas i EduPlana)

Canal del cristall (esquerra) i de l'Ordiguer (dreta) des del Prat del Cadí (Foto:EduPlana)



Inici del descens... una capa de gel sota la neu del dia abans dificulta una entrada més directa (Foto:EduPlana)


Tram superior de la canal, el pendent s'atanua i la neu respon millor (Foto:XescoMas)