Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

23 d’oct. 2007

La Banda del Tako, 175m 6c o 6a/A1e (Roca Narieda, Alt Urgell)


Adjunto ressenya actualitzada de La Banda del Tako, tot un viote oberta per en Marmolejo i cia. que ja sigui per falta d'informació sobre l'equipament o per certa mala fama de lo durilla que és, no es repeteix massa. Tot i l'aspecte herbós de la paret, surt una escalda ben continua i vertical, només trencada per algun petit jardí.

L'equipament és generós, només hi ha un parell de claus dubtosos (L3 i L5) però que per progressió no van suposar cap problema. La via es pot rapelar o fer servir els rapels de la Nifo (enllaçant amb el ràpel de la R1 de la via ratolins, que va per l'esquerra de la Nifo). La roca és tremenda, la via exigent, el grau ajustat i amb les assegurances que hi ha es deixa apurar en lliure bé. Les sortides del L6 i L7 són dures i semiobligades. Vam passar amb tascons i friends fins al 3, però si es porta un 4 per L7 (tram de fisura d'empotrament) millor. A l'estiu hi ha ombra fins a les 14h.

L'aproximació és de 20' per un camí fitat deixant el cotxe al marge esquerra de la carretara (esplanada sota la verticial de la via) de la carretera que porta a Fígols (primerament haurem agafat un trencall venint de Coll de Nargó).

Activitat feta el 24/08/07 amb Jose Aroca.


Per la zona, interessants també la via NIFO (175m, semiequipada, amb un tram de fisures atlètiques que ens caldrà protegir bastant, grau de V+ o més, oberta per en A.Ballart i cia.) i la Xelo Bam (400m, oberta per en M.Lavaquil i B.Audet l'any 1986), aquesta última recentment re-equipades havent quedat una via on pràcticament només ens caldrà protegir el 8è llarg (precissament l'únic de 6a). A antxpavil.blogspot.com o ignasipiades.blogspot.com podeu trobar info detallada del reequipament i l'estat de la via. D'ambdues trobareu les ressenyes al bar Thaussà de Coll de Nargó.



Escalant la NIFO (Foto:EduPlana)


Escalant la NIFO i itinerari de la XELOBAM (Foto:EduPlana)


Roca Narieda (Foto:EduPlana)

4 comentaris:

Lai ha dit...

eis, ak diumenge vam escalar la banda del tako. Deu ni do, com vam haver d'apretar! :)
Un viot! sí, sí!! :))
merci per la ressenya i la info.

edunz ha dit...

uei Lai! ara ho he vist el vostre blog, felicitats! per mi una de les millors vies d'aquest estil a la comarca..

Anònim ha dit...

Avui diumenge 4 de setembre de 2011 hem fet la Banda del Tako i només volia afegir que els dos claus que a la ressenya estan marcats amb una exclamació (!) als llargs L3 i L5 ja no hi son. Per contra al 6b/Ae, en comptes de 6, n'hi ha 7, però 3 molt juntets i inútils gairebé. A l'últim llarg entre el primer i el segon spit hi ha un pitonet mooolt maco!

La via és brutal, però collons com apreta!

edunz ha dit...

eo! merci per l'actualització. Aquest pitonet a l'últim llarg deu anar de lujo! molt bona via