Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 d’oct. 2007

Cresta dels Llengots, 335m MD A1 i El llangardaix perdut 60m V+ (Serra dels Bastets, Solsonès)

**

La cresta treu el nas al centre de la imatge darrera la mola de Lord, vista des de Vilamala (Foto:EduPlana)

Acompanyo al Xuxe i al Mariano a l'obertura d'aquesta cresta d'estil clàssic, amb roca delicada en alguns trams i altres ben aeris. La via queda força equipada tot i que faran falta els tascons (els aliens també poden anar bé) i els estreps pels artifos.




El dia abans d'enllestir la cresta i per enllaçar ràpid amb el tram final escalem un bon mur sortint una vieta de 60m de tall clàssic i tranquila. L'anomeno El llangardaix perdut (en vermell al croquis de la cresta). Queda neta, a la topo he marcat els emplaçaments de les assegurances al gust..

Adjunto croquis d'accés i topo Xuxe dixit. Ara el propietari del troç fart de boletaires i de gent passar ha posat una cadena a la pista, pel que cal aparcar a la carretera a un aparcament que ell mateix ha fabricat. En tot cas, per si canvia d'idea algun dia, 4x4 recomanable pel tram final de la pista fins a l'últim aparcament. Un cop fets els ràpels de descens, per tornar a la pista baixarem pel bosc fins a trobar un corriol que ens hi porta.

Bona cresta, però amb esperit clàssic i alpí, poc a veure amb la faciliona veïna Cresta del Sòl.


Croquis d'accés a la cresta i topo de El llangardaix perdut. ATENCIÓ: El llangardaix ha estat posteriorment equipada per algú altre, afegint un clau i bolts a la part de dalt.. no tenim info de qui ho ha fet i encara no he hem arrenjat.


Perspectiva de l'itinerari des del mirador de Busa (Foto:JavierdelPalacio)


(Foto:EduPlana)