Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 d’oct. 2008

Amanita muscata, 270m 6b (Bagasses, Terradets)



Escalant el primer llarg (Foto:EduPlana)

270m... o en prou feines 200m. Tranquil.la via, V+/6a obligat si anem sense ganxo (pels "allunyaments" que tampoc són gaire), restaurada amb bolts, poc compromís. El primer, segon i cinquè llargs els més interessants, escalada en placa típica de les Bagasses sobre roca excel.lent sense estar gens sobada. El tercer i quart els podrem enllaçar. L'últim ens l'estalviem.


El tram final de l'L1 i la topo d'Onaclimb amb anotacions (Foto:EP)

Adjunto la topo de la via d'onaclimb amb algunes correccions, la longitud del llarg i el pas de 6b de l'inici del segon llarg. El descens el fem per la via, aprofitant les instal.lacions noves de ràpel fins l'R2 on deixem un mallon i arribem a peu de via amb un llarg ràpel de 60m. De material passem amb els aliens i algun tascó.

L'aproximació és l'habitual del sector de l'Amanita, un cop a la via del tren la superem per l'esquerra i seguim una fresa prou definida paral.lels a la paret fins que ens hi apropa (45').


Inici de l'L4 (buscarem un clau sobre una petita repissa, a l'esquerra de la R) i croquis amb l'escape de la El Cràpula (Foto:EP)

Interessant conèixer que de l'R5 de la El cràpula tenim un escape per una feixa descent cap a l'Amanita muscata.

Activitat feta amb en Raúl Álvarez el 24/10/08

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Edunz, que tal és la cinquena tirada? No entenc lo del ganxo, però si no hi ha artifo a la paret. Vinga jo aquesta la tinc pendent, hi he anat dos cops, espero que la propera sigui l'última.

edunz ha dit...

bones Mingo,

l'L5 és molt bonic i assequible, cal tibar-li però surt bé. Està molt ben assegurat, només hi ha un passet de col.locar-se bé allà on ha saltat el clau i la llastra. També el desplomet del principi cal posar-li una mica de decisió, però hi ha prou canto.
El ganxo ho deia perquè és la típica escalada calcàrea amb gotes d'aigua i regletes horitzontals ideals per tibar de ganxo si un vol tirar d'estrep...
segur que a la tercera va la vençuda!