Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 d’oct. 2008

El paisatge s'enfarina i altres enfarlopades de Canalda


Hipòtesi, o olfacte de sempre aprenent. Després de dos anys on la manca d'una bona base de neu a principis de temporada que aïlla la temperatura del sòl (encara calent) de les noves nevades, aquesta tardor ha canviat de torn. Les pluges de dies enrera, d'aquestes que ja no deixen escalar quan vols, sino quan la meteo acompanya, és el que hauria de ser, ja donaven idea de que aquest era un any 'normal'. Si és que hi ha res que no sigui anormal. Sigui com sigui, bons auguris, la manca de neu primarenques sembla que condiciona la temporada. Aquest cop, com a mínim, i pel fred que vindrà, sembla que anem bé. El temps, mai més ben dit, dirà. Els esquís ja belluguen.



Canalda i cia des del Cap del Pla aquesta tarda (Foto:EP)

Canalda s'ha enfarinat. La paret és ben xopa. Estampa de ple hivern. Celsona és un setmanari comarcal, endegat fa uns anys i que per l'estil - certa component de cotilleig, això que tant agrada per aquí - i proximitat de les notícies ha tingut molta tirada. El darrer número va recollir l'agressió de Canalda en primera plana. Escrit curiós, amb una primera part típicament d'aquí de no mullar-se, on sembla que quasi es justifiqui l'obertura de la pista. I una segona part, franca, desgranda, a cor obert, d'en Ricard Darder, un dels indiscutibles oberturistes de la paret que junt amb la resta han permès mantenir el caràcter inexpungable de la roca a les modes i les frivolitats del món de l'escalada. Aquí l'escalada sempre és sincera!


La nota al Celsona i des de l'R4 de la Dimensió aproximada (Foto:EP)