Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 de març 2009

Neus de primavera al Port del Comte

*

Amb un horitzó que està esperant la teva nova petjada...

...algunes imatges del massís i una nova muda, seductora, amb la força de la primavera on els contrastos prenen encara més força, i tot s'accelera.


cap al coll de Tancalaporta...

De 20 a 30cm de neu nova, paisatge de follets i ninfes hivernals, fugidíssos, que amb les llums de la tarda ja la neu pols s'havia transformat amb una crosta impossible a les solanes. Però amb la mateixa bellesa d'un vel blanc de formes i tamisos sempre suggerents


Amb el pla de Bassies al fons..


Cim del Vulturó...


Esquerdes d'un allau immens al coll proper al Pedró dels Quatre Batlles..

Bona innivació a les cares N però l'accés al Vulturó o al Pedró dels Quatre Batlles des de l'aparcament de l'Estivella només té neu continua pel torrent de l'esquerra. El vent del N ja estava formant plaques prou importants.

I fins a 40cm de neu nova a l'observatori del Canigó, o esquiades sobre neu pols de finals de temporada, d'aquestes que s'han d'enganxar al moment, si existeix....


Dades del Canigó, i un perfil, 10cm de neu molla de quan va començar plovent sota 20-25cm de neu pols seca.. una capa dèbil en profunditat?


Activitat feta el 29/03/09
(Fotos:EduPlana)

4 comentaris:

David ha dit...

Hola Edu,

(ja ho veus, t'estic "okupant" el bloc) jo també vaig anar a fer una passejadeta amb els esquís ahir a la tarda per Port del Comte (pel que dius, em sembla que vaig seguir les vostres traces). Quan hi vaig ser jo (ja eren les dues) la neu a la part de les pistes i l'enllaç posterior amb el Vulturó era pols-humida però per la part de darrere del Vulturó (cap a la coma de la Comtessa) hi havia una neu pols seca seca. Déu n'hi do els despreniments del llom que va del Vulturó fins als Quatre Batlles!
Ah! quan marxava (a quarts de set) començava a nevar amb ganes, però semblava neu molt humida... i després al TN va sortir Port del Comte amb una nevada considerable (i -3º)... els nadius del Solsonès encara en podreu fer alguna de bona abans no s'acabi del tot.

David

edunz ha dit...

avui a la cota dels xalets plou, però més amunt segur segueix nevant... cal ser allà mateix al moment a les vessants sud però ja ho dius bé que a les cares N la cosa deu quedar ben pols!

lluís ha dit...

Precioses foto, Edu.
M'agrada especialment la de l'allau, la suavitat de la neu que sembla poder tocar-se amb els dits i els núvols del fons que li dónen una gran profunditat.

edunz ha dit...

allà vaig perdre la noció del temps, ... sentat una llarga estona, amb la mirada perduda, o ben trobada. Abduit per tanta bellesa subtil. Enmig d'un silenci que deixava escoltar-te....