Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 d’abr. 2009

Llums de primavera al massís del Port del Comte

**


espectacular miratge de profund paisatge blanc el que vesteix el massís del Port del Comte, que després d'una setmana de tempestes i nevades encara ara oferia una neu pols excel.lent, en orientacions nord, en l'horari matiner...Hi ha neu per dies, per una propera lluna plena, per qualsevol visita de més. Però aquest venia a ser un comiat agraït després d'un hivern farcit de neu i contrastos. És fàcil notar que la muntanya ja respira tranquil.la, ara que els remuntadors ja s'han apagat, o quan la pista d'esquí nòrdic obra només pels amics - ens van dir que volien tancar però els hi vam demanar que obrissin un cap de setmana més, i potser el proper i tot -Al cim de la Tossa Pelada amb el cim del Gespeguera al fons, grandiós llençol..

Des de Tuixén, hi ha neu contínua i abundant des de les pistes. També la cara sud, o la vall del Montnou permet entrar-hi amb els esquís als peus des del principi. A la rassa dels Carbassers en canvi cal caminar uns 500m però segurament encara es deixa esquiar.

Ascens a la Tossa Pelada des del refugi de l'Arp ben aviat amb un parell de puja/baixa per estirar una mica més el gaudi de la vessant N de la Tossa, que costa tant de trobar amb bona neu pols des del cim fins al bosc...


les traces de la vessant N de la Tossa Pelada, amunt i avall.. i dos més que s'hi han apuntat..

Fantàsticomiat fet el 18/04 d'un 09 que quedarà ben guardat als registres d'uns i altres.
(Fotos:EduPlana)

6 comentaris:

lisu ha dit...

Quin aspecte tan meravellós que presenta el Port del Comte! sembla impossible que estiguem a finals d'abril.
M'agrada molt la foto de la Gespeguera amb els núvols. I també la textura de la neu de la 3598.

Jaume J ha dit...

Mmmm! Preciós. Recordarem aquesta temporada...

edunz ha dit...

... llums de primavera i neus d'hivern, una combinació que té un just moment que permet gaudir-la, efímer tot.. un luxe!

Gatsaule ha dit...

Quina meravella d'hivern! O hauríem de dir tardor/hivern/primavera?

Fas bé d'aprofitar-ho, si pots! Qui sap si serà la darrera....

Anònim ha dit...

Bellíssimes imatges! Quines sensacions que desperten! És cert, ha estat una temporada excepcional, però no oblideu que encara no s'ha acabat, perquè al Pirineu central hi ha neu en quantitat per fer esquí de muntanya i alpinisme durant el que queda de primavera i fins ben entrat l'estiu.

edunz ha dit...

merci, i és veritat que s'adivina un final de neus espectacular...

una nova bona nevadeta amb neu pols al prepirineu si que és difícil però mai se sap!