Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de des. 2011

Feria de las Vanidades, 200m 6b (Roca de Canalda)

**


Enfilem a repetir aquesta valenta via de la preciosa roca de Canalda, el fortíssimo em treu a passejar que aquí no s'hi val dubtar ni una mica. Els llargs imparells són els més díficils, i el primer el més obligat de tots, amb les panxes de 6b on amb aire sota els peus encara toca escalar fort fins a respirar una mica. Collim un mosquetó d'una retirada.

Topo i itinerari amb la resta de vies humanes del pany central: Imprescindibles Somni Pirata i Rodamons i agraïda Funció Delta.

Els dos primer llargs són el més directes i d'una verticalitat que et permet veure el terra entre els peus. Els següents ja més sinuosos troben el pas fins a dalt. No és una via especialment expo en clau canaldera, si alguns trams i un parell de sortides de reunió (ser llarg ajuda moooolt). Però si toca escalar a tot arreu. I ho fan tant el de primer com el de segon.


De material: tascons, aliens, i càmalots fins l'1 (2 i 3 opcionals, els hem fet servir perquè els duiem). Ull! el primer clau de l'L2 es mou, i el tercer del penúltim llarg es queda a les mans. Recomanble pujar martell i repicar-los, especialment aquest últim on queda el pas expo (alien blau quitamiedos per compensar-ho). El clau de l'últim llarg no el veiem (el terreny és indefinit, tirem per on millor ens sembla).


Una altra escalada bestial de Canalda on treure's els barret d'aquesta colla d'oberturistes que ens fan sentir tant petits a la resta i és que el món dels valents va ser llavors, que les altres joguines no tenien sentit. Quin contrast amb els temps que corren on qualsevol taladre forada per tot. De les bones vies de la paret. I de les que et desperten les ganes de recuperar l'olfacte quan abans.



EscaladasobretotdesfetambenFlekielfortíssimo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Impressionant l'última fotografia Edu!

edunz ha dit...

oi que si? aquest dia era ben bé com si fossim surant, navegant, sense rumb.. amb l'illa de la muntanya màgica de montserrat al fons..