Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de des. 2011

Via dels Maquis, 135m 6a+ (Busa, Solsonès)

*


Adjunto topo d'aquesta clàssica de Busa contemporània amb la bestial Costo de agosto i dels mateixos oberturistes. Tot i la lògica i arrogància de la línia la roca és en tot el recorregut delicada, i el final sinuós del traçat que busca el més fàcil fuig d'un muret gens lògic però que hagués millorat la jugada. L'equipament és just i l'escalada d'autoprotecció obligada excepte el 6a del segon llarg protegit amb tres expansions properes, i el 6a+ del tercer llarg amb un espit al lloc. En definitiva, per apasionats de Busa i esperits clàssics que vagin ressegint les línies obertes a la paret.

Ara que amb tanta obertura recent la feina s'acumula! Fins fa no massa la cosa quedava amb la Maneras de Vivir, la Costo de agosto, la Jardí botànic i la encara pendent Teresa Romero com les clàssiques a fer i desfer, junt amb la Noia de Cal Rial de puntetes.

Al pany central retallat per allargassades fissures ja hi corren alguns projectesEscaladafetaidesfetaprimerintentambl'EduidesprésacabadambenFlekienaquestcontrofortd'horitzonsllunyansisilenciprofund, o quasi si no fos pels motoritzats que tot ho treptigen.