Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de des. 2011

A la Si us plau la clau (Rua del Roig, Solsonès)

*


la Rua del Roig on fire....

i no és per menys, en aquest mar de roca d'onatges a voltes tempestuós que és el Solsonès trobar un pany de roca conglomerada tan bona afanya els sentits. Des de que el Marcel veï del lloc va donar a conèixer aquest mur que ja han aparegut cinc itineraris i com a mínim un projecte en curs.

La penúltima aportació és aquesta bona via oberta en solitari pel Lluís i amb l'equipament just a trams (sobretot entre les dues primeres expansions de l'L2 i a les tirades fàcils de l'L3) on queden 70m d'escalda fins a 6c+ en lliure i tirades de V amb aire entre els bolts. Un semàfor d'aliens al cinto tampoc ens cremarà els dits. La topo original al seu blog i fotoperspectiva (hi falta l'exigent via de l'Ernest a la dreta d'aquesta) d'una repetició del Llorenç i cia.


Un racó de vies curtes a tenir en compte per completar una visita d'aquesta terra indòmita. Un balconet preciós amb el sol de la tarda sobre els torrents ofenosos i rases del riu Cardener ara ofegats pel pantà.

Curtaescaladafetaidefestambl'Axelenundiaderebotsdiversos

6 comentaris:

Llorenç ha dit...

Bona via, bon racó i bona roca! que vols més! com apreta el Lluís! per cert, la de l'Ernest en sabia alguna cosa però encara no la tinc del tot controlada! el que si que se es que a l'esquerra de Si us plau la Clau n'hi ha una d'artificial....que algun dia s'ha de repetir....sols se els aperturistes, però ni nom ni graus, i material necessari....

edunz ha dit...

ah! així doncs la de l'esquerra de la siusplau ja està acabada? d'artifical? .. és la de la tètrica fissura vermella? es veia molt equipada
la de l'Ernets la tens ressenyada a la roella, 6b obligat em sembla, i oberta per baix! suposo que en lliure. Aquest parelll ara van molt forts.
el lloc dóna de si, i en breu totes les línies sembla que seran fetes
records!

Llorenç ha dit...

...pel que m'han dit, està semiequipada amb parabolts, i oberta per fer-la en artificial...i si..es una fissura bastant tètrica... caldrà tornar a pujar pel Roella aviat...

nenivan ha dit...

veig que al final vareu aprofitar la jornada. No és extrany en uns coneixedors del territori com vosaltres... Com va anar?
Fins aviat companys

edunz ha dit...

eo, vam canviar l'aventura per aquesta vieta pim-pam on només cal concentrar-se quan la xapa comença a quedar lluny allà on el grau afluixa.. hi ha dies que la paret es fa més vertical que altres.. ja hi tornarem, amb els sentits a punt. I vosaltres? vau sortir per la Falcon? a veure si piules..
fins una altra!

nenivan ha dit...

naltrus varem fer la Dinastia pero l'ultim llarg de la Falcon quedarà per una altra vegada. L'escape a la canal era massa temptador i el tió ens esperava a casa ben calentonet. Tot i així varem disfrutar. Quan baixes de fer qualsevol via d'aqui, sempre tens la sensació d'haver-te penjat una medalla. La satisfacció sempre és màxima. Anavem amb la teva ressenya i com sempre, impecable.
LA via on us vareu posar vosaltres esgarrifa només de veure: t'has d'apartar un bon troç per veure tot el primer llarg.
Ens veiem de nou per aquests mons de deu. Fins aviat