Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de des. 2011

A la Peus Negres, 130m 6b (Busa, Solsonès)

**


Poc a afegir d'aquesta ràpida via que junt amb la seva veïna Sang Cheyenne ens ofereix una escalada senzilla d'anarinant. En aquest cas amb l'alicient d'una llarga fissura al primer llarg desequipada, i uns murs al segon i tercer llarg amb un bon tast de la millor roca que pot oferir els cingles de Busa, que a voltes sembla que vulgui despistar i no envejar al millor conglomerat montserratí. L'últim llarg és de tràmit per sortir la pla, que sempre val la pena.

Adjuntem a la topo en vermell els graus que ens han semblat a nosaltres. L'Ae del 3er llarg no passa de 6b i tirant a fàcil. Al primer llarg passat els dos primer bolts hi havia un tac de fusta que se'ns ha quedat a les mans només mirar-lo.. una pota d'armari? sembla conya però ho sembla.

De material, els tascons (preveure números grans) i friends (fins C2) només els farem servir al primer llarg. Opcional repetir algun número mitjà.


Escaladafetaidesfetamblacaloretad'hivernambl'Edu

11 comentaris:

Llorenç ha dit...

Veig que al primer llarg li heu pujat el grau a l'entrada a reunió!Nosaltres directament li vam posar Ae....el material, el tac de fusta(ja inexistent) no donava confiança!) una ràpida via per coneixer la paret. Tot i que te caracter diferent a la resta de les vies veïnes, em va deixar bon gust.

edunz ha dit...

bones llorenç! més que pujar-li el grau diria que l'hem graduat, que si un passa en lliure per allà ja veu que el 6a queda curt. En canvi, l'Ae de l'L3 potser no arriba ni ha 6b.. i tot el llarg potser queda amb 6a+. També a la SC els graus ballen.. cosetes de ressenyar en solitari suposo. Tampoc és important. Jo diria que ambdues vies tenen allò tan propi d'altres recents del Joan: poca aprox, moltes assegurances, evidents de trobar, fàcil descens.. xo aquests dos traçats fugen de la verticaliltat tan propia de la vessant sud de Busa, d'aquí que es passi tan bé i ràpid. Els murs de tan bona roca és com estar fent un bon friki!

Carles ha dit...

Si que aneu forts ! Jo vaig fer el tercer llarg de segon, mel vaig poguer mirar be, i em va semblar més de 6b. El segon llarg també es guapo.
Pel que dius sembla que tenir bona roca i la facilitat d'escalar-la desmereixi la via. Jo encanvi vaig veure molt de curro i es per agrair.

edunz ha dit...

eo! no vull desmerèixer la via! em referia que la facilitat d'accés i l'abundant equipament la fa una escalda ràpida i "senzilla" (en el sentit de compromís) i la boníssima roca recorda com estar escalant a Travil però a un llarg x sobre el terra

jo també anava de segon al tercer llarg però em va sortit tot anarinant i ara per ara no estic gens fort. bé, igualment els graus són sempre relatius xo penso que l'Ae final i tot el llarg no passa de 6b. En tot cas caldria encadenar!

Carles ha dit...

Tot encadenat canvia la cosa ! Fent reposos per mirar-s'ho be i descansar una mica es molt diferent, ja pensava jo que no podia ser que estigues tant malament, m'havies enfonsat la motivació pensant que estava acabat.

edunz ha dit...

eo, jo vaig passar sense reposos ni penjar-me.. només vull dir que aquell llarg em va tocar de segon, si hi torno de primer llavors és quan pots encadenar i acabar de confirmar el grau
res més lluny de la meva intenció! :)

Carles ha dit...

Saps si la via que n'hi ha uns 200m més a l´esquerre, on la paret es més baixa, també es de l'indi ? es veu equipada amb parabolts i la roca sembla bona.

edunz ha dit...

penso que parles d'una nova d'en lluís p. que encara no està publicada
apreta més del que sembla a primer cop d'ull em diuen, i si, bona roca

Carles ha dit...

El Parcerises posant tants parabolts?
Deu de tenir males influencies, pensaba que la seva religió no li ho permitia, ja la tastarem quan estigui llesta, ja que la majoria de les seves vies fan molt de respecte i tinc por d'enganxar-me els dits, per no dir de pasar-les putes o tenir una mala caiguda.

Jordi V ha dit...

Aixó es la bomba ! Queixar-se perque la roca es molt bona, l'aproximació i el descens sencill, a més del bon asegurament. Si l'hagues obert un amic teu potser la recomaneries més. En fi..., un altre visió clarament distorsionada.

edunz ha dit...

no se on hi veus mala història, en tot cas sempre hi haurà visions diferents de les coses i això no té res de dolent