Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de des. 2011

A la Fontblanca, 2.903m BES2S3 (Andorra)

**


Ascens i descens a l'atalaia del Fontblanca per la vall del riu del Comís Vell, buscant sempre les vessants assolellades i sense presa per deixar que transformi al punt (migdia) i esquiar sobre neu primavera molt bona. La pala SO es veu molt endurida i no és recomanable. Tampoc l'ascens per la seva vall que en obligaria a pujar per vessants glaçades fins al llom.

Sobre l'estat de la neu, continua des de la carretera. Les darreres nevades han posat la cota de neu una mica a lloc, si més no a la franja nord d'Andorra, encara que els gruixos a la part baixa no són molt abundants. Neu molt estable, només possibilitat d'alguna purga per despreniment de cornisa o neu en contacte amb la roca a les canals SE de més pendent.

Com bé apuntava en Pep, ull amb la capa gelada de la pluja de fa uns dies fins a la cota 2.400m aprox. Amb el sol tan baix, el terreny pla o la franja NE-NO no transforma amb tot el dia i és una bona pista de patinatge. Aquests dies les circulars amb múltiples orientacions queden molt liimitades. I del tot recomanable evitar forts pendents sense orientació solana i amb la neu transformada.

El vent d'avui encara ho deu deixar tot més "tieso".


La línia de descens del pic d'Arcalís i el descens del Fangasses vestit de sol i ombra


Amb vistes a l'O, fantàstic terreny de joc. Itineraris de les sortides del Thoumasset, i la circular Estanyó-Serrera (vermell ascens blau descens)

El pic de Basalí al fons i els regerots gelats de la pluja en alçada

Activitatmoltbenfetaidesfetamblacompanyiaesporàdicael28dedesembredel'onze.