Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 de des. 2013

Via de les Nenes, 220m V+A1+ (Vilanova de Meià)

**


Escalem aquesta altra molt bona via de Vilanova de Meià i ben recomanable. Semirestaurada amb alguns bolts aleatoris, es troba quasi equipada a base de burins, claus i altres manualitats. Els graus de la topo de l'ABC estan ajustats, propis de l'època, però gens exagerat. 





Em enllaçat el 1er i 2on llarg, el 4art i el 5è llarg, i també es poden sense cap problema els dos últims un cop hem trobat la sortida original que surt recta vertical amb un bonic mur final i no a l'esquerra (?). Més recomanable fer la segona reunió (serà la tercera si no enllacem) a la de la via Última alternativa que la creua (espits morats) ja que l'original és penjada i incòmode, a base de dos burins, un cargol d'expansió i un clau.



De material, afegim all dibuix de l'ABC un burí al nostre quart llarg que apunta la direcció i salva la jugada, i que no estava marcat. En aquest mateix llarg sembla que ha saltat un dels claus a una repetició de dos dies després (!?, piulada), .. i això que van prou bé, però possiblement es podien reforçar amb aliens petits. Aliens i els càmalots fins al 2 serà suficient. Podem portar opcionalment el C3 però només el farem anar al segon llarg original o primer si enllacem, i és prescindible.

El peu de via és evident al vèrtex d'un morral que fan el joc de sostres que ratllen la paret al seu tram mig, amb bolts visibles des de baix. El descens el farem seguint la fresa a esquerra, que aquesta via acaba al capdamunt de la paret.






Molt bona ruta, vertical i atlètica amb un primer tram de muralla taronja plomat i roca fantasiosa, per continuar pels típics murs vilanovins de roca perfecte i amunt que si t'atures gaire els braços t'ho recorden. Grau obligat de V+.





moltbonescaladamoltbenfetaidesfetambelSamu i l'oceà de boira als peus on deixar navegar la imaginació...

1 comentari:

edunz ha dit...

una bona amiga em passa aquesta info d'una repe recent; "el clau del darrer llarg que dius que no hi és, nosaltres sí que l’hem trobat. La via va des de la R a una sabinota grossa i després recte amunt també a buscar una sabina evident. Tal com ho dibuixa l’Armand sembla que hagis de fer un flanqueig a l’esquerra però no és així. És pràcticament rete amunt amb una mica de tendencia a la dreta fins a la sabina i després recte amunt. "

merci!