Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de gen. 2015

a la Santasavina (Busa sud)

**

Enfilem a repetir aquesta bona i difícil via de Busa que des del dia enllestint els dos últims llargs mancava escalar-la de cap a peus. Matisos amunt i avall sobre la topo, un plus aquí o allà, .. però si m'ha semblat molt difícil el 6c que modestament penso que és més... aquell dia en Martí devia estar ben inspirat!

Això si,.. important guardar-se un càmalot del 3 pel tram final del tercer llarg, sinó queda exposat.




Via dura amb un primer llarg senzill i un segon del tot selectiu (ben tècnic que el fa difícil) per un tercer ben trempat i atlètic però molt més fàcil de protegir. Al darrer se li pot fer una variant de sortida més neta per l'esquerra de la savina... sense clavar ni res.. així que allà queda la idea per a properes repeticions i li dóna un final més maco.






"Verticualitat" garantida, Busa espedats, d'espant de buit que regira l'ànima.. fins a buidar-te d'allà que no cal carregar amunt






bonaielegantescaladamoltbenfetaidesfetambl'Aniolil'Axel... aquests dies d'hivern que ja tornen a ser primavera

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona via Edu!! Felicitats! Ben trobada, i ben resolta. Llàstima llàstima de la roca en el L2: jo prou hi hagués posat un parabolt per assegurar la jugada.

El sostre del L3 l'he provat però m'ha fet yuyu tibar d'aquelles pedretes i més tenin que afrontar lo que quedava sense un C4 repetit i sense el C5 que no tinc.

Apa! Salut.

Parce

edunz ha dit...

bones Lluís, ahir passàvem pel lloc i us vam veure! sempre fa il.lusió veure repetir les vies.. aquesta penso modestament que és de les bones del lloc. Ara t'escric al blog que et volia fer un parell d'apunts.
El C5 a vàries de les vies obertes fa feina, si te'l compres l'amortitzaràs!
X cert, el tema del bolt que comentes va estar a les converses durant l'obertura, però es va decidir deixar-ho així tot i vaig opinar el que tu esmentes.. és un llarg especialment tècnic que li suma dificultat, xo ho vam sanejar bé per quedar ben protegit amb els friends..