Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 d’ag. 2017

vIaNoVa! Els ventres de Busa,103m 6a+

***


Enllestim en el dia aquesta obertura neta resseguint la darrera gran fissura pendent de la cara nord de Busa, a la presó de Capolatell. 


Escalada del lloc, austera i aspre, amb passatges increïbles d'aquest joc de tetris que no tètric de fissures-xemeneis-i plecs tots encaixats.. Tota la mola està foradada, no semblaria estrany alguna dia trobar-hi un pas d'un cantó a l'altre. I t'hi trobes sortides d'aire gelat... directa dels ventres del massís.
L'accés és evident des del camí que des del mirador  de la Presó baixar a la vessant nord i la ressegueix pel peu de paret. El gran forat del terç superior marca la línia, just passada la passarel.la dels presoners. Bona escalada que completa el repertori de fissures del lloc amb la Guardians de Busa, la Presoners de Busa, i el trio T.I.M, Música sorda i Ball mut d'allà mateix.
Luxes de descobertes, que valen la pena, moltbenfetaidesfetes amb el bo del Ricardl'homefetrocaperdinsiperfora