Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 d’oct. 2007

Prima, 210, 6b+ o 6a/A1 (El Roget, Pedraforca)

***

AL LLORO! Veure comentaris, s'ha retirat les xapes de l'últim llarg

Una gran via, exigent però i amb el grau ajustat, sobretot els darrers dos últims llargs. Excepte l'L2 i L5 la via pràcticament està equipada. El tram clau és la part superior de l'L5 que l'haurem de protegir. Adjunto topo amb les assegurances que hi ha.

De material, nosaltres vam passar amb un joc de tascons i un joc de friends repetint nº mitjans i grans. Els aliens quasi que no calen.

Topo i paret del Roget (Foto:EduPlana)

L'accés el fem, passat Saldes, pujant la pista en direcció a l'antiga mina a cel obert, fins on el cotxe ens ho permeti, i d'allà a peu (un corriol per una canal pedregosa ens portarà fins quasi la base de la paret, d'allà flanquejar i buscar el peu de via. Camí evident): 30'
Per trobar el peu de via només ens caldrà situar-nos a la vertical de les fissures superiors. La via comença per una placa molt compacta (passos de 6a més que de V+,..hi ha línies a dreta i esquerra per trams més fàcils).
El descens es fa rapelant per la mateixa via.

Activitat feta el 9/09/07 amb l'Analisa González

Una anècdota, resulta que els primers en repetir la via van ser en Xuxe i el Vete (cordada solsonina per entonomàsia), i així com són, que com no sabien que el descens es feia rapelant ells van tirar amunt i au, després a peu... un llarguet més d'escalada... quan ets a la R6 i coniexent-los, no t'estranya gens que tiressin amunt!

Escalant el primer i segon llarg (Foto:EduPlana)

Escalant el quart i cinquè llarg (Foto:EduPlana i AnalisaGonzález)

4 comentaris:

edunz ha dit...

eo, d'un post del nov'10 es veu que s'han retirat xapes de l'últim llarg...

Albert ha dit...

L'últim llarg no té les xapes!!Es pot passar, ja que es pot protegir, però nosaltres no portavem prous friends i he passat apurat. Recomanable portar camalots vermell i groc rep. O xapes i femelles!!
Albert 18/1/2010

Edu ha dit...

A dia d'avui, maig 2019, els espàrrecs dels parabolts ja no hi són. Hem passat amb camalots 1 a 3 repetits i 1 del 4

edunz ha dit...

merci Edu, em sonava haver llegit que ja havien fet net del tot