Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de des. 2007

Excalibur, 80m 6a+ (El Cogulló del Turp, Solsonès)

Cogulló del Turp (Foto:EduPlana)

Enfilem amb en Xuxe i en Marianu a aquesta perduda paret del Solsonès a repetir la Excalibur, la primera via que s'hi va obrir. Via discreta, apte pels amants dels llocs inòspits i solitaris, o col.leccionistes de racons inèdits. En tot l'itinerari només trobarem dos parablots de progressió i les R equipades (tot i que nosaltres la primera no la vam trobar). Passem amb joc de tascons, aliens i friends fins al 4. El darrer llarg és el més bonic amb una sortida desplomada (V+/6a) que demana atenció, tot i que és fàcil de protegir.


A la paret hi ha dos itineraris més, l'Elyumayanoye (6b+/A2, 100m, oberta per l'Ignasi Vilarassau i en Jaume Cots) i l'Esperó Central (6a, 110m, oberta per en Xuxe i l'Armand Ballart).


L'accés el farem prenent la pista que surt a l'esquerra des del coll d'Alinyà venint de Cambrils (NO del Solsonès, al límit amb la comarca de l'Alt Urgell). Seguirem la pista prenent algunst trencalls (evident) en direcció a la paret i farem 2o minuts d'aproximació a peu. El descens el fem baixant el Turp cap al N fins al coll on arriba la pista (el darrer tram de la pista només es passa amb 4x4).


Activitat feta el 29/11/07


Topo de la Excalibur i escalant el segon llarg (Foto:JMªCases)


Amb vistes al poble de Coll de Nargó, amb les parets darrera, la paret del Grau, i la Serra de St.Joan al fons (Foto:EduPlana)



Escalant el primer i tercer llarg (Foto:EduPlana)



Escalant el tercer llarg (Foto:EduPlana)




Des del cim del Cogulló del Turp amb la boira enfilant pels Esplovins (Foto:EduPlana)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bé, tiu, així m'agrada, repetint les GRANS clàssiques.
El bloc està guapo.
La primera R era després de la rampa herbosa del final del L1, d'un parabolt i boixos no molt bons.
Apa, aurrera, valent.
Ignasi

edunz ha dit...

clàssica on les hi hagi! llàstima del jardí del 1er llarg perquè en conjunt l'escalda és mantinguda, i el darrer llarg val molt la pena
salut!

pd: ei, i ves a repetir la balena blanca plis i em dius que en penses del grau de l'últim llarg!