Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

15 de des. 2007

La Fragua de Vulcano, 115m 6a A2+ (Perles, Alt Urgell)


Inici de via i la fantasia de formes i colors del Roc d'en Solà (Foto:EduPlana)
.
Adjunto topo actualitzada d'aquesta poc repetida via, exigent convinació d'escalada lliure i artificial amb les reunions i alguns passatges equipats (claus i parabolts). Roca excel.lent i escalada mixta molt completa i recomanable.
.
Topo de la via i començant l'escalada (Foto:EduPlana)

Alliberem l'artifo de l'L1 i queda en 6b o 6b+. El del tercer llarg també hi veiem color, però al clavar ja no ho provem. L'A2+ de l'L4 té una entrada compacta i molt desplomada, però la resta del llarg possiblement també es pugui alliberar (superbous), amb una sortida totalment aèria que es va passant en lliure molt i molt guapa. Tot el llarg desploma.

De material, passem amb 4 claus (2 uves i universals mitjans i grans respectivament) i recomanables sobretot els microtascons (sobretot per l'L2 que en una topo anterior hi havia dos claus que han volat), i l'alien vermell i gris per l'A2+ de l'L4 (sino preveure falques).

El peu de via es troba uns metres abans d'un cobert, per l'esperó (clau visible a uns 15m). L'accés és l'habitual del Roc d'en Solà seguint el camí fitat de peu de paret (25' des del poble). El descens el fem amb 2 rapels per una instal.lació vella a l'esquerra de la via.

Activitat feta el 12/12/07 amb en Ramon Maeso.

Fissura neta de l'L3 (Foto:EduPlana)


Acabant l'L3 i a l'A2+ de l'L4 (Foto:EduPlana i RamonMaeso)


Superant el primer tram desplomat de l'L4 (Foto:RamonMaeso)

Passant en lliure el desplom de sortida de la via (Fotos:EduPlana)

.
...i recuperant els avantbraços....

12 comentaris:

Isidre Escorihuela ha dit...

Ha de ser guapa la via i entretinguda...
Per cert estaves al Tahussà dissabte a la tarda?

edunz ha dit...

bones Isidre,
si que hi era, els de la taula enganxada a la llarg de foc que deu ni do quin fred! El proper cop ens saludem!
La via és molt recomanable i els que aneu forts podeu negociar els artifos...

Isidre Escorihuela ha dit...

Buenu, ja no hi excusa el proper cop ens saludem. Els que anem forts?????. Ara triagrè a fer-la estic petat de l'espatlla, però es una via que m'agradaria fer-la i a més a prop de casa. I la Balena blanca que tal?

edunz ha dit...

doncs que et recuperis aviat de l'esquena!
la balena blanca... doncs què t'he de dir que l'he oberta jo mateix, una via ben guapa! bé, fora conyes, tothom que l'està fent li està agradant. Tens la topo a l'entrada d'Obrint via. Ja em diràs que et sembla el grau del darrer llarg, que els números ballen

Xavi ha dit...

Hola Edu!
He descobert el teu bloc, està molt bé, bones ressenyes, fotos, descripcions...de vies que he fet i moltes que no he fet (guardaré les topos que estan molt detallades).
Apa salutacions i a seguir fent bons articles, adéu.

edunz ha dit...

bones xavi, merci!
ets tu de del b. de l'alt urgell? si és així, felicitats per la feina!

Vanessa ha dit...

Aquest cap de setmana vam repetir aquesta via.
Comentar que el material que vam utilitzar és:

- Joc d'Aliens
- Joc de friends (fins el camalot 2)
- Nosaltres vam fer servir uns 10 claus... potser sóm una mica més cobards jejejeje. Sobretot V's i universals per la tercera tirada. I 2 bongs (1 mitjà i 1 gran) per l'A2+ i així t'estalvies falcar, en aquesta tirada tb van molt bé els universals.

La tercera tirada ara té una V a l'inici que no vam poder treure...

A la segona vam poder passar sense els microtascons que comentes. Amb aliens ja és fa bé.

Al final de la quarta tirada hi ha un bloc que s'ha d'agafar amb "carinyo".

La via ens va semblar molt guapa i molt ben trobada =D

edunz ha dit...

guapa via si,
el bong de l'últim llarg ens el vam estalviar penjat de l'alien gris si no recordo malament... el forat s'ha fet gran, potser ara ja massa?

del bloc me n'havien parlant, jo no el rocordo especialment

és ben bé una proa gegant, de les línies més boniques del preciós llocaret de Perles

Anònim ha dit...

L'altre dia vam repetir la via! Una línia molt i molt bonica! Nosaltres només vam utilitzar 3 pitons (2(1V I 1Bong per L2 I 1 U per L3) . Els tòtems van anar moltbé pels forats dels pitons.
Salut i tapia!!
Guim

edunz ha dit...

boooo, x poquet ja es passarà sense clavar, tot i que no hi fa res.. bona!

Anònim ha dit...

Hola bones, avui hem repetit la via!! Què bona. El darrer pito del 1r llarg no hi es i el lliure s'ha fet algo tens assegurar-se un cop dins el diedre.
Per cert, qui va obrir aquesta via? Gràcies

edunz ha dit...

felicitats! desconec l'obertuista, i en la guia de'n Mr. White no va fer aparèixer el noms dels creadors de les criatures, una informació sempre útil i rellevant!