Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de des. 2007

Re-graduant la Balena blanca i el petit príncep, 130m 6c+ (Perles, Alt Urgell)


Enfilem a repetir la Balena blanca i el petit príncep, que vam obrir aquest estiu amb en Xesco. Des de que vam fer la primera repetició amb l'Ernest que no hi passava i és una bona oportunitat de mirar-se-la una mica des de fora i veure com s'escala. I ep! que la via està agradant força a tothom que la fa!


La 'Balena Blanca (..)' - vermell- i la Morsa Chuan -groc-, vist des de l'ermita de Sta. Pelaia. Dempeus a la "proa", encarant el pas clau de l'L1 (Foto:EduPlana)

Ja hi ha vàries repeticions i entre opinions d'uns i altres, els graus ballen. Tinc segur que l'L1 el decotaré a 6b, ja que vam trobar una manera més fàcil de fer el pas de 6c (l'Ernest, a vista, en la primera repetició de la via). El secret ja el descobrireu. El 6b de l'L2 es podria baixar a 6a+. El tram final del segon llarg quedarà amb V+ o V, sense /6a. A l'L3, la placa després de la repissa hi ha opinions per pujar-lo a 6b, però de moment queda en 6a+ (serien només un o dos passos de 6b). I el darrer llarg és on hi ha l'embolic. Alguns proposen més de 7b. A part de quan vaig encadenar-ho en la primera repetició, potser només en Miquel Blanco hi ha passat en lliure i no proposa canviar-ho (també el noi va molt fort). Jo estic per deixar-lo en 7a, o 7a+ màxim. A veure si hi ha més repeticions i es va confirmant el tema.


Escalant el "màstil" de l'L1 i arribant a la R1
(Foto:EduPlana)

Respecte la graduació en artificial de l'últim llarg, també hi ha propostes d'A1 i pas de ganxo. Jo de moment mantinc el 6a/Ae (des de l'estrep s'arriba a una presa que permet remuntar-te i arribar al segon bolt, que queda bastant amunt).

La topo i més info de la via estan a l'entrada del blog: Obrint Via.

Activitat feta l'1/12/07 amb la Sandra Rabassa i l'Iban el terrible.


Detall de l'L1 i els passos de 6b de l'L2, la "vela" (Foto:EduPlana i Iban)

Superant els passos de 6b de l'L2 i navegant per l'"oceà" de l'L3 (Foto:Iban i EduPlana)

Plaques perfectes de l'L3 i superant el pas clau de l'L4, la "tempesta" (Foto:EduPlana i Iban)

Rapelant l'L4, el tema desploma, i el mariner que navega (Foto:EduPlana)

Des de la R2 arribem a baix amb un rapel volat de 50m (Foto:EduPlana)
.
"La balena blanca i el petit príncep" és un bonic conte d'amor amb un final sempre feliç...

4 comentaris:

Ramon Maeso ha dit...

Ei Edu,

k tal tot? Quant de temps sens veure'ns. Acabo de descubrir blog, de casualitat, molt currat, de debó. Les ressenyes de puta mare, aviam si ens veiem per fer algo, ara tinc força temps i estic per aqui dalt a Miravé.

Salut i tibar encara més fort

cuevas ha dit...

ETs un crack!!! A Dios rogando y las rocas escalando...

Salutacions mil

edunz ha dit...

ei ramon! just avui t'he deixat un missatge al teu blog, ja veus.
doncs ja quedarem, jo entresetmana tb puc, t'he deixat el mail al mensa, evia'm el teu i el tlf que ja no el tinc

fins aviat!

edunz ha dit...

jc... merci pel recordatori! tu si que en saps