Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de des. 2007

Los Cuarentones, 270m 6b A1 (7a+) (P.Aragó, Montrebei)


Inici de l'L7 (Foto:FC)
.
Dies anticiclònics, molt fred. Descartem la cara nord de Montserrat i enfilem a Montrebei a repetir aquesta via mentre els companys fan la Pilastra dels Voltors, ens falten hores de llum per fer la via d'en Rigol, la idea. Però les idees van i venen. I ens surt un viot, dels curts de Montrebei, però intens.

Al web d'onaclimb es troba la ressenya. L1+L2: V (llargs comú amb la Pilastra i la Femme fatal) i II (nets) - 30 i 20m, L3: 6b (a partir del primer spit, equipat) - 45m, L4: 6a (pràcticament equipat) - 45m, L5: IV (net) - 10m, L6: 7a+ (6b A1, equipat) - 50m, L7: V (1 clau) - 40m, L8: 6a (1 clau, el primer dels 2 que apareix al croquis) - 45m.

La pilastra, escalant l'L3 (6a) i inici de l'L6 (7a+) amb la paret de Catalunya al fons (Foto:FC, FC i EP)
.
Fem un primer llarg enllaçant els dos primers (cordes de 50). I a partir d'aquí a flipar, que cada llarg té lo seu (excepte el de IV, de tràmit). En general, ajustats al grau i mantinguts, i llargs!. Tot i que el de 7a+ es queda entre 45-50m, no 55m com surt a la topo d'onaclimb (em cordes de 50 encara va sobrar algun metret). De material es passa amb aliens, algun tascó i algun friend mitjà, cordinos i vaguetos. Passem en lliure i el bou del Ferran si no fos perquè es va quedar sense cintes (pensant amb la Rigol, en duiem 14), que ja tenia el de 7a+ encadenat. Un llarg bestial. Sino es vol força en lliure, recomanable 2 ganxos per l'A1.
.
Deixant caure una punta a mig llarg per recuperar material i flipar el placot de l'L6 (Foto:EP i FC)

Escalant l'L6 i fi de festa (Foto:FC)
.
L'accés el fem per la feixa dels espàrrecs (nem pel camí fitat caraner fins a trobar una inscripció que diu 'Benvinguts' en una aparent feixa. No la prenem. Seguim caminant i a uns 50m, al 'cim', trobem les fites de la feixa (més endavant inclou un rapel, 30m). A partir d'un punt deixarem la feixa i pugem grimpant en diagonal a la dreta fins a la base de la pilastre dels voltors, evident). Un cop al cim, remuntarem la carena fins a trobar el camí d'accés)
.
Activitat feta el 14/12/07 amb Ferran Caranorte.

2 comentaris:

Miquel Sabadell ha dit...

Eps! quin viote neng!! això si que és aprofitar el temps..dons es veu força exigent per fer-la amb fred.. Ja concretarem algun dia entresetmana després de festes i en fotem alguna! vagi molt bé l'entrada d'any!!

edunz ha dit...

buf miquel, un viot!, el fred rai mentre s'escali amb el sol a l'esquen... un poc arriscat però. Ens busquem passat festes i que tinguis molt bona entrada d'any!