Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

10 d’abr. 2012

A l'Esperó del Místic (Roca Esparraguera, Montserrat)

**


Aquesta és una bonica i senzilla via amb roca de luxe oberta per en Xavier Martin i en Josep Reche el 84 que tot i restaurada conserva l'essència de les obertures des de baix a cop de martell sobre plaques compactes, ..: posar el cargol allà on un està còmode per alliberar les dues mans si no tens on clavar, ganxejar, tasconar o muntar-te un merlet (que els tricams, aliens i altres artilugis encara no havien arribat).

En definitiva, una escalada ràpida i agraïda on en més d'un punt tocarà navegar fins a la propera expansió tot i que les caigudes són sempre - o quasi, a excepció d'alguna modesta repisa - netes. V+ obligat i anarinant.

La roca molt bona i sobretot gens sobada recorden lo bé que s'arriben a conservar algunes vies a base de ferros "vells".



Poc més a afegir que hi ha molta piulada a la xarxa: aquí una de peus i senyals de l'Eduard. A la topo del Luichy d'aquesta altra piulada o aquesta altra, el V+ de l'L2 passa a 6a+, i el 6a de l'últim llarg a 6b i el grau obligat passa a 6a, respecte la guia de la nord anterior al reequipament. De V+ a 6a potser però la resta no ens ho sembla. Al gust de cadascú plus a munt plus avall fins a fer-ne un grau sencer.

Amb 8 cintes ja farem. Portavem un semàfor d'aliens i prescindible, com a molt un verd per superar el primer mur.

El darrer llarg l'hem escalat els de segon en top-rope per estalviar-nos muntar l'última incòmode reunió posada abans del capdemunt per fer correr millor els cordes. Després hem baixat amb dos únics llargs molt còmodes (55 i 50m).


Activitatfetaidesfetaentrecampanesperòtampoctantesambl'angèlicaielmarcaquestsdiesants,ono

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Juraria, sense masa por a equivocar-me, que está oberta per dalt.

edunz ha dit...

vaja, ... merci