Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de set. 2012

A la Reina-Sánchez del Ganivet dels Diables (Montserrat)

***

Fantàstica escalada d'aquesta fabulosa via amb 40 anys d'història i molt ben documentada a la xarxa especialment arrel de la seva restauració recent feta amb la cura de vell per nou i no s'afageix res.

Testimoni dels temps com passen i corren per Montserrat. On ja fa molts dies que s'hi escala de puntetes i les clàssiques s'alliberen sota els encanteris de la dansa vertical.

Topo al blog d'escalesrodones


Només alguns apunts breus per si poden ser útils:
* Em enllaçat els dos primers llargs sense problema, cintes llargues i anarinant.
* Jo m'apunto als que apunten a portar friends grans, i si repetim algun número, totalment opcional, també el gastarem. C3 molt útil i a repetir si es vol, i el 4 també el posarem. Guarda'ls per l'off-widh. 
* Els tascons no els hem agafat i no ens han fet falta.
* Calen cordinos prims per llaçar alguns claus amb els orelles entaforades a la roca on no hi entra res més. Però no són gaires claus, i sempre amb fissura a prop per col.locar algun flotant alternatiu.
* Queda algun bolt mòbil, però sense problemes. 
*Si algú s'anima, que pugi 10m de corda vella per deixar-la fixada a la baixada fins al llit de la Canal de l'avallener, .. hi ha un tramet on està tot molt demuntat.

(Foto:RaquelA)

(Foto:RA)

Nosaltres hem passat els Ae en lliure excepte l'últim que es veu molt astronauta. El penúltim els homos montserratinus li posen 6b, .. doncs bé, un pèl difícil. Això si, per l'esquerra de les xapes.

Topo curosa aquí, a banda dels friends grans, amb nota de l'oberturista i restauradors.
I algunes fotos més d'aquesta bella escalada emmarcada per les grans parets de la nord.





(Foto:RA)

(Foto:RA)


Un detall: no feu coincidir la visita al Monestir amb el cap de setmana de la caminada Matagalls-Montserrat... nosaltres anàvem molt ben advertits (merci edu!) i a Sta. Cecília des de Can Massana cap problema.

A la fissura de l'Alfanhui el mateix dia.


Genialescaladamoltbenfetaidesfetamblaraquel...ara ja si on fire! bentornada a la tàpia respirant fons i escalant amb majúscules havent sent i sent ara, quina alegria!