Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

25 de set. 2012

Joc brut, 150m 6aAe (Roca de Canalda)

**

La Joc brut és la penúltima via abans de la tètrica_vist_des_de_baix Pret a porter que, a la dreta del pany dret de la paret ressegueix murs més o menys continus fins que la Roca, vençuda de tanta verticalitat, es deixa retallar per feixes selvàtiques que l'esglaonen, i se l'empassen muntanya endins.


És un via de nom explícit, que sembla ser posat expressament per voler tirar enrere l'envit d'escalar-la. I és d'en Remi i en Jover, que en tenen unes quantes, com la veïna Blau vellutat (amb croquis del peu de via) de la que en parlen molt millor a la seva topo. L'adjunto afegint el material que hi ha a la via.


A mi m'ha agradat. 6a obligat però ben protegit amb l'espit als peus, V+ obligat però d'autoprotecció, això si, una mica habilidosa. I bonics passatges. El primer llarg és un luxe. El segon tot i la descripció de la via arreu, no és tan trencat com tot això, i amb els aliens i friends mitjans i petits es protegeix bé. Tansols a la travessa per tornar al diedre de l'esquerra al tram final del llarg cal parar especial compte. El tercer té una variant desequipada per un mur vertical i amb roca de luxe a l'esquerra, però l'hem escalat per l'original a la dreta i de pas hem deixat muntat un pont de roca. I l'últim, la paret mana, i l'Ae s'imposa molt troç com per tenir sensació d'escalada.

Una via més per qui freqüenta la paret, a guardar-se per les tardes d'estiu a l'ombra, o pel dia que no vols estar-te molta estona a la paret.

 
De material hem passat amb els aliens, joc simple de tascons i càmalots fins al 2. L'accés és evident des de l'aparcament de la pista seguint-la amunt fins al camí de peu de paret i a uns 100m trobem l'evident esperó (10'). El descens el fem resseguint al fresa de la dreta que ens torna a al pista (20'). Encara no es fan bolets a les obagues de Canalda!


Escaladamoltbenfetaidesfetaperl'Aniol "el innato" que la passa tota de primer mentre recupero l'esqueixada del dia abans, de jocs de platja i canalla de somriure immens! .. allò que els adults a voltes perdem massa sovint
(Foto:CrisP)

d'un estiu que ja s'acaaaaaba!