Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de des. 2007

Greenpeace, 215m MD+ o V+/Ao (6b) (Paret Bucòlica, Alt Urgell)


Superant el desplom de l'L4 (Foto:RamonMaeso)
.
Per seguir descobrint les vies clàssiques de la Bucòlica enfilem a fer aquesta via, sense més info que el croquis del Desnivel i el de la via Asdrúbal (es pot trobar a onaclimb.com) que n'aprofita alguns trams (després veig que al bar Thaussà - C. de Nargó - hi ha una topo simple però prou detallada de la via). Adjunto topo de la via amb les assegurances que hi vam trobar.


Topo de la via i escalant la placa de l'L2 (Foto:EduPlana)

De material, la via està semiequipada amb burins, claus i tornillos d'expansió, tot en prou bon estat (hi ha algun burí restaurat, potser de quan el Luichy i en X.Vidal van obrir l'Asdrúbal). Es passa amb els aliens, i xapes recuperables o tascons petits per collar els tornillos.

Sobre l'accés, descens i per ubicar la via, veure el post de la Susekiu.

A diferència de la Susekiu, aquí els graus són més suaus. El traçat és més directe i menys contínuo, i la dificultat es concentra en plaques aïllades al llarg de l'itinerari i el curiós desploms 'canaldero' (6a) al tram superior. Vam enllaçar els dos darrers llargs. Segurament la via clássica més assegurada, assequible i fàcil de fer de la paret (sense comptar amb l'Asdrúbal, que no se li veia un traçat massa interessant). I des del meu punt de vista més recomanable que la Olaya, la clàssica més repetida.


Inici de la via i flanqueig de l'L4 (Foto:RamonMaeso i EduPlana)

Sobre el peu de via, nosaltres vam començar per l'esquerra del ressalt rocós, coincidint els primers metres amb la nova via Terra de Dinosaures (de les vies esportives, la més assequible. Val a dir que la via s'ha obert des de baix). No queda clar si aquesta és l'entrada original, o la via comença més a la dreta on, segons m'han dit, es troba un espit verd i un clau (sent un espit és de suposar que correspon a la A., ja que la GR. no en té cap en tot l'itinerari, tot i que al croquis d'onaclimb facin coincidir l'inici). Detalls de puristes.

Per info de l'accés, descens i per ubicar la via, veure el post de la Susekiu.

Activitat feta el 19/12/07 amb Ramon Maeso

I per anar completant la info de la paret, de totes les vies esportives, per mi les més recomanables són la Bàlsam del Tigre (per ser de les primeres i un concepte més autèntic) i la Pedra de Tartera (del sector esquerra, la més contínua). Al post de la Susekiu hi ha el mapa de la paret amb totes les vies.


En Raul escalant el segon espectacular llarg de la Bàlsam del Tigre amb els Esplovins als fons (Foto:EduPlana)

4 comentaris:

Miquel Sabadell ha dit...

Ei Edu!Benvingut al bloc de blocs!!!! quin viote! bona descripció! ja començo a tindre enveja de la penya..fins ara no en tenia...això de no escalar gaire em mata!!

edunz ha dit...

ei Miquel, aquesta la gaudiria el Manel però per mi més guapa la Susekiu
a veure si tornem a fer cordada aviat!

Llorenç ha dit...

Ep!!!! te bona pinta! bona feina!

a veure si ara amb l'hivern a sobre ens hi passen!
gracies Edu!

edunz ha dit...

ei Llorenç! aneu-hi que us agradarà, i excepte algun passet puntual no hi ha res gaire compromès.
i bona entrada d'any!