Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 de maig 2009

El salt de la lluna, 130m 6b+/Ae (Paret Bucòlica, Alt Urgell)

**

Escalant l'esperó de l'L3

Des del dia que la vam obrir que no havia torant a repetir la via i l'enllestim una tarda aprofitant que aquest pany de paret queda a l'ombra i sempre hi bufa el ventet que s'acanala pel congost, bon manera de compensar la caloreta exagerada (la neu ha d'esperar) d'aquests dies.


Al pas de bloc dur de sortida de l'L1 i l'inici de l'L2

Deixar passar temps va bé per prendre distància i mirar-se la via des de fora. Revisem els graus (topo actualitzada) i gaudim d'una escalda que sense ser cap maravella si passa a ser una línia prou recomanable, d'escalada semiequipada al punt (excepte el primer llarg totalment equipat per la qualitat de la roca, opcional alien verd entre el primer i segon bolt, i l'últim, curt però intens). Destaquen els passatges en lliure de l'L1, el tram final de l'L2 i els dos darrers llargs, sent l'esperó-xemeneia del tercer llarg el més compromès.


L'escalada neta de l'esperó-xemeneia de l'L3


Pas de bloc d'entrada a l'R4

Info de material, accés i descens a la topo:


Al curt però aèri quart llarg i topo actualitzada

Activitat fetaidesfeta amb l'Axel Moles el 22/05/09
(Fotos:EduPlana)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

l'artif d la 1º tirada podria sortir en llliure, al voltant del 7ª d bloc, falta encadenar pero van sortir els passos guarrejant.

salut i tapia

edunz ha dit...

aviam si algun bow la deia lliure!