Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

3 de maig 2009

Holocausto, 100m 6b (Paret del Cilindre, St. Llorenç de Montgai)

**

L'entrada a la segona R (Foto:EduPlana)

Enllestim aquesta molt bona via de St. Llorenç de Montgai, que entre aportacions recents i clàssiques que no haurien de caure en l'oblit, no deixa mai de sorprendre. Mentre no arribi una restauració que li aniria prou bé (tampoc li fa falta massa), toca navegar per la paret amb el grau collat i l'equipament antic, en algun cas dubtós com la roca, que millor no posar a prova.


Escalant el darrer llarg (Foto:EP)

Itinerari del Cilindre de tall clàssic, agosarat, elegant i atlètic de punta a punta, que ressegueix la lògica de la paret i el posat vertical i desplomat de la seva cara SE. Amb certa tendència a la dreta sobre el voladís central de la paret (per on passa la també molt recomanable Directa, clàssica reequipada amb bolts), amb un ràpel des de la segona R no tocaríem roca fins a posar els peus a terra. El darrer llarg també es pot sortir recte seguint el díedre (V+). La roca en general bona o molt bona, excepte l'L2 on hi ha trams delicats on cal parar compte.

Adjunto topo del bar de St. Llorenç d'una repetició del 85 i alguns comentaris sobre el material i els graus allà on estan més collats. Però vaja, els graus segueixen sent orientatius. De V+/6a obligat d'autoprotecció.


Topo i l'itinerari de la Vidal Farreny (groc), Holocausto (vermell) i la Directa (verd).

Sobre l'equipament, hi trobarem claus i burils, i un espit a l'R1. La majoria dels claus estan en prou bon estat (alguns s'han reposat), i els burils de l'R2 també bé. En canvi, a parar compte amb l'estat del primer buril sortint de l'R1, el tram més obligat de la via (per superar el desplom que té al damunt). DURANT AQUEST 2010 S'HA SUBSTITUÏT PER UN BOLT i AFEGIT UN CLAU ABANS DEL BOLT (crònica). Passem amb tascons, aliens, i l'equivalent a friends de l'1 i 4 (o 3).


Escalant el primer llarg (Foto:EP)


L'exigent inici de l'L2 i l'entrada a la tercera R (Foto:XescoMas i EP)

L'accés és evident des de la carretera, 3'. El descens més còmode serà resseguint una fresa cap a l'esquerra que ens porta al torrent que torna a la carretera(15').

Activitat moltbenfetaidesfeta amb en Xesco Mas l'1/05/09 i en Marc i en Jordi que venen darrera.

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona de les mes maques del Cilindre.

edunz ha dit...

merci Mingo, molt més maca del que s'adivina a la topo, no deixa de sorprendre que hi hagi vies tant potents desaparcebudes..

edunz ha dit...

Actualitzacions: aquest 2010 s'ha substituït el primer buril de l'L2 que estava que feia por per un bolt brillant i bonic...

edunz ha dit...

info actualitzada duna repe recent:
http://logalldeponent.blogspot.com.es/2017/03/holocausto-6b-100-mts-cilindre-sant.html