Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

31 de març 2008

Canal del Cristall, MBEA S4 (Cadí)

Primeres llums sobre la serra del Cadí (Foto:EduPlana)

Any complicat per esquiar les canals del Cadí. Amb les darreres nevades però, s'obra una oportunitat i no triguem a enfilar-nos-hi a veure que hi trobem...
.

A la sortida directa de la Canal de l'Ordiguer (Foto:EP)

Ens calcem els esquís des del Prat del Cadí, on el safrà comença a florir. En pocs dies l'estol de flors rosades s'estendrà pel prat jugant amb el blanc de la neu i l'increïble marc de la serra del Cadí al fons. Portem tres idees al cap, esquiar la canal del Quer, o repetir esquiada a l'Ordiguer o al Cristall. Segons trobem la neu, segons respiri el dia. Per la primera la neu està massa poc transformada per arribar-hi, caldria obrir traça amb neu 'panificadora' que ens deixaria venuts abans d'arribar. Decidim pujar per l'Ordiguer, per la variant directa (50-60º), tots els ressalts rocosos són a la vista, així que segurament baixarem pel Cristall..

Calçant els esquís i detall de la canal de l'Ordiguer (Foto:EP)

Enfilant per la tartera ben coberta i detall de la canal del Cristall amb el ressalt rocós del tram final (Foto:EP)
.
Obrim traça, en Xavi i en Jordi d'Arenys enfilen cap a la canal Amagada. La distribució de la neu és molt irregular, amb plaques de vent relativament estables, i a voltes neu dura i plaques de gel. Un cop al cim busquem l'entrada més aèria de la canal del Cristall però ens toca destrepar uns metres el camí d'estiu (sortida de la dreta) per a calçar-nos de nou els esquís. I comença la festa!
Entrada de l'Ordiguer i superat el tercer ressalt rocós (Foto:EP i AniolVilalta)

Encarant el tram final de la sortida directa (Foto:EP)
.

Els primers dos terços anem esquiant sobre neu pols-crosta-dura tot en un i anar fent. Costa encadenar els girs amb precisió, però l'esquiada surt prou franca. El tram final ens trobem el ressalt rocós, quin amb un estil free-rider algo extrem i agosarat aconsegueixo passar sense descalçar-me. Un darrer salt ens situa a la sortida de la canal i d'aquí bona esquiada fins al Prat del Cadí.

El dia acaba amb els companys d'Arenys fent unes cerveses a l'animat Cal Basté amb el seu amo Lluís, qui no deixa d'acollir-te sempre, d'alguna o altra manera.

Molt bona activitat feta i desfeta amb l'Aniol Vilalta el 30/03/08

Arribant al cim (Foto:AV)


Al cim, i en Xavi baixant pel Cristall (Foto:EP)

Descens (Foto:EP)


Descens (Foto:EP)

Descens i darrer salt per sortir de la canal (Foto:AV i EP)

El ressalt rocós que passo esquiant per la dreta i encarant les pales cap al prat (Foto:EP)

Amb el prat al fons i les traces de pujada i baixada (Foto:EP)

Inici del descens (Foto:EP)


Descens (Foto:AV)

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Enhorabona per la baixada, Edu, no hauria dit de cap manera que es pogués fer en les condicions actuals !

edunz ha dit...

merci Joan, molt justet, llàstima no hi hagi més acumulació, sobretot al tram final que condiciona la baixada, però l'hem pugut fer!