Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de març 2008

Pic de la Serrera, 2913m MBEA S3-S4

Enfilant amb la vall d'Arcalís al fons (Foto:EduPlana)

Enfilo a les contradictòries valls d'Andorra... la Serrera és un dels altres gegants del principat, i junt amb el Fontblanca i el Comapedrosa, una de les esquiades més recomanables. Especialment la seva 'mitica' pala de la cara sud... propensa als allaus, esquiable només amb neu molt estable.. S3 mantingut amb una sortida 'eventual' d'S4. Aquest dia, era el dia però.

Prop del cim, amb l'Estanyó al clatell i la pala sud a l'esquerra de l'imatge (Foto:EP)

Surto de la darrera paella d'abans del pàrquing d'estiu de Sorteny. En seguida aconsegueixo creuar el riu i calçar-me els esquís que ja no deixaré fins al cim, 1300m més amunt. Alguns esquiadors es desvien cap a l'Estanyó, més proper i assequible, però el vent bufa fort del nord i jo busco entrar a la vall per quedar protegit pel cim. Avanço a una parella que van a peu i em quedo tot sol davant l'immensitat del paisatge blanc. Només unes traces, potser del dia anterior. Sol.litud, cim, i vent. I la pala sud amb un pam de neu pols... i verge! Qui la busca la troba. Esquiada franca, aixecant neu que m'enfarlo-pa fins als genolls.. un gaudi que m'acompanya fins a dos minuts del cotxe on em descalço de nou (sempre baixant per l'esquerra del riu per apurar més). A la Serrera i a la seva pala sud ja feia temps que li tenia ganes.

El dia acaba amb un bon dinar amb l'amic JuanCarlos a Andorra la Vella... entre converses de la poesia que acompanya la vida. Benvinguda la primavera!

Activitat feta el 20/03/08

La carena que mena al cim (Foto:EP)


Al cim del Serrera i el bonic descobriment de la canal de la cara nord de l'Estanyó que algun dia esquiarem (Foto:EP)


Traces a la pala de la cara sud i darrer tram dels descens amb la cabana de Sorteny al fons a la dreta (Foto:EP)

El darrer regal del dia.. la posta sobre el Cadí que finalment s'ha vestit de blanc (Foto:EP)

2 comentaris:

Xavi ha dit...

Aquest any la colla de la Seu van baixar la canal de l'Estanyó en molt bones condicions. Uns dies més tard hi van tornar però ja no estava tant bé. Amb les últimes nevades i quan la neu s'estabilitzi potser es pot tornar a baixar. Guapes panoràmiques!
Salut!

edunz ha dit...

merci Xavi,
el dia aquest s'hi veien traces d'haver-hi baixat no feia massa, possiblement aprofitant les calorades dels dies abans quan podies trobar la neu ben transformada. Ja t'ho explicaré, a veure si puc enganxar-la aquest any!